Mitt middelklassehælvete 2

Det er ikke bare Knausgård som har mye på hjertet. Middelklassehælvete vi lever i går sin gang og stadig dukker nye og traumatiserende problemer opp.
Disse problemene er også basert på forslag fra Popklikks plagede lesere som har delt sine små og store utfordringer i middelklassehverdagen med redaksjonen. Det varmer.

Les også: Mitt middelklassehælvete del 1

Hey Ho, Lets Go!:

1. På regnfulle dager blir det alltid litt flaut når alle damene på kontoret tropper opp med matchende Ilse Jacobsen-støvler.

2. Det er skikkelig irriterende at det ALLTID er èn middelklasseforelder som MÅ reise seg opp på foreldremøte og snakke om viktigheten av sukkerfri barnehage. Dette gir meg også litt dårlig samvittighet fordi jeg egentlig gir bæng i at unger får kake på bursdagen.

3. Noen ganger føler jeg meg for ung for P3, men for gammel for P2. Det resulterer ofte i en hælvetes identitetskrise foran Tivoli-radioen.

Måtte skyndte seg å mene noe om sukker i barnehagen!
4. Det er stress å rydde før vaskehjelpen kommer. Man kan spørre seg om det egentlig er mer strev enn hjelp. Jeg har også fått tilbakemeldinger om at det kan være vanskelig å finne en god vaskehjelp i for eksempel Asker.

5. Get-boxen er full av samboerens opptak fra Giro de Italia. Dette viser seg å være et vanlig middelklassehustruproblem.

6. Jeg gruer meg allerede nå til å pakke/pakke ut kofferten etter den lange sommerferien vi skal ha med hele familien. Så jækla slitsomt.

Så jælla stress å pakke for lang ferie.
7. Jeg skjønner at jeg burde vurdere et års shoppestopp, men får det ikke til. Shoppestopp er middelklassens ultimate selvofringsrituale og resulterer i enormt god selvfølelse og samvittighet. Ikke minst kan man selvskryte uhemmet i sosiale medier om hvor flott livet har blitt etter at man sluttet å kjøpe greier, uten å bli tatt for det.

8. Det klikker for meg hvis ikke javaproblemene på Mac snart løser seg.

9. Kollegaen min drikker pulverkaffe på hjemmebane. Hun bekymrer seg over hvor dette vil plassere henne sånn bourdieumessig.

10. Det er rett og slett utrolig at man ikke kan få utviklet en palmeoljeapp som scanner strekkoder på produkter for ulumskheter. Paraben-folka fikk det jo til!

Det KLIKKKER!
11. Hudpleieren min forstår meg ikke.

12. Det er kjempeutfordrende å gå med barnevogn på Mathallen i helgene.

13. Jeg klarer ikke å gjøre meg opp en mening om den kommende bokloven.

14. Den nye Melissa Horn-plata kommer ikke før til høsten. Det er lenge til.

Har du et middelklasseproblem? Send det til elisenyborgeriksen@gmail.com

Elise Nyborg Eriksen
Elise Nyborg Eriksen
Artikler: 405