Best akkurat nå (28.05.23)

Best akkurat nå, sånn helt seriøst, liksom? Vel, altså, best og best, fru Blom. Det der med best er jo en helt umulig greie. Ok, George Best var faktisk best, men han hadde jo vært best uansett etternavn. Så det teller liksom ikke.

Når vi i Popklikk lager «Best akkurat nå»-lister legger vi til grunn den musikken vi liker best, noe som selvfølgelig ikke betyr at den er verken best eller dårligst. Vi gjentar: den musikken vi LIKER best. Ja, også må vi ikke glemme at vi er seks personer med ganske lik, men likefullt ganske ulik smak, også. Hæ? Eller noe sånt.

Noe som resulterer i at våre lister for det meste består av musikk som kan plasseres inn i sjangre som rock, pop, soul, indie og americana. Sjangre som går på kryss og tvers av hverandre herfra til evigheten. At metal og hip hop knapt nok er representert på Popklikks lister skyldes at vi uhyre sjelden hører på den typen musikk.  Men, det skal vi ha, nå og da kliner vi til med litt punk eller reggae.

Uansett, vårt mål med listene er at de av dere som gidder å høre på dem, muligens lar dere inspirere til å høre mer på våre utvalgte artister. At dere finner fram til ny artister dere ikke ante eksisterte. Artister vi setter stor pris på.

Men, altså, hvis dere allerede kjenner til vår musikkprofil, synes vi jo det er supert om dere digger listene våre fordi vi har ganske lik musikksmak. Og det skal dere vite: vi følger såpass godt med på hva som slippes ut i musikkverden, at vi sitter inne med en oversikt som forhåpentligvis kan være til hjelp når dere skal på jakt etter gull i mylderet av utgivelser.

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1671