En (nesten) perfekt miks

Plateanmeldelse: Katie Von Schleicher – «A Little Touch Of Schleicher In The Night» (album, 2023) 

Amerikanske Katie Von Schleicher dukket ganske tilfeldig opp på Popklikks fininnstilte radar for et par uker siden, og etter å ha hørt hennes nye album «A Little Touch Of Schleicher In The Night» en rekke ganger er vi frelst. 

Noen kjenner kanskje Von Schleicher fra New York-bandet Wilder Maker, som som blant annet slapp det fine albumet «Zion» i 2018. Som soloartist har hun gitt ut opptil flere album vi dessverre ikke har rukket å sjekke ut skikkelig ennå, selvom vi hørte ganske mye på låter som «Weel» og «Nowhere» fra hennes forrige utgivelse, «Consummation» (2020). 

«A Little Touch Of Schleicher In The Night» er et ganske stillegående,drømmende og melodiøst album pakket inn i en nydelig produksjon der raffinert og stilsikker bruk av synther, blåsere og strykere innvilges mye plass.  

Flere av låtene rekker ut en hånd eller to til mye av musikken som vokste fram på den amerikanske vestkysten på 70-tallet. Litt sånn Harry Nilsson møter Carole King, men bare litt, for dette er først og fremst musikk med røtter i mye av den musikken man gjenfinner hos nåtidige artister som for eksempel Eleanor Friedberger (hvor er du, Eleanor?), Waxahatchee, Weyes Blood, Jenny Lewis og Sharon Van Etten. Nå og da dukker det også opp små glimt av paraplydrinker og den franske rivieraen her og der. 

Lett eksplosive og melodiøse låter som «Every Step In an Ocean», «Elixir», «Ruby» og «Overjoyed», trenger knapt nok tid før de sklir under huden på lytteren. Fire usedvanlig sterke låter, der særlig sistnevnte har fått mye spilletid i Popklikks lokaler.

De mer stillfarne, men likefullt insisterende låtene, «Montagnard People», «Cranked», «Texas», «Bottle It» og den nydelige avsluttningslåta «Jeanine», trenger muligens litt mer tid, men du verden som det funker når de nevnte lårene, etter et par runder i spilleren, setter inn det endelige støtet. 

Platas store styrke er etter Popklikks mening Von Schleichers evne til å plassere en perfekt miks av melodiøse uptempo-låter og nydelige ballader inn i et uimotståelig og svært smakfullt lydbilde. En evne det ikke er mange artister som er i besittelse av. 


Publisert

i

, ,

av

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *