Første smakebit fra et knallsterkt album

8F785D50-A5E3-4430-AA39-5FA93FAA2F55For noen uker siden fikk jeg gleden av å høre debutplata til det Oslo-baserte bandet Valleypolicella bestående av medlemmer fra band som Hiawata!, Beezewax, Pelicat, Løchstøer, Local Store og Lazy Queen. En lytteopplevelse som har resultert i at jeg har hørt plata så mange ganger at jeg snart kan den utenatt.

Fordi albumet ikke slippes før senere i år, må jeg naturlig nok vente med å anmelde herligheten. I første omgang nøyer jeg med å konkludere med at alle som liker gitarbasert pop ikke ulikt artister som for eksempel The Replacements, The Lemonheads og The Libertines, har usedvanlig mye å glede seg til.

Men fordi Valleypolicella forrige uke var så omtenksomme å slippe den første singelen fra plata, «Prison Tattoo», kan du allerede nå kjenne litt på hva du har i vente. En deilig og litt vindskeiv poplåt der Tore Løchstøer Hauge synger med minst halve hjertet utenpå skjorta, og der gitarsoloen til Mattias Krohn Nielsen tilfører låta både energi og smilefjes. Vi snakker melodiøs, skakk, sjarmerende og romantisk musikk som treffer umiddelbart.

Selv sier låtskriver Tore Løchstøer Hauge følgende om låta:

«Jeg var keen på å lage en låt som var like enkel og deilig som Evan Dandos «Tenderfoot». Både musikalsk og tekstmessig. Om å være den dysfunksjonelle og desillusjonerte delen i et forhold, og mener alt er andres feil. Sikkert totalt urettferdig, men merkene blir som fengselstatoveringer. Gitarsoloen til Mattias er så nærme hva jeg mener er perfekt. Det å få sitte og se og lytte og drikke øl til at han meislet den ut i låven er et av de fineste øyeblikkene jeg har hatt i et band.»

Albumet er produsert av Popklikk-favoritten Kenneth Ishak, og ble spilt inn på gården til Bjørn Klakegg (Needlepoint og Local Store) i de svenske skogene. Det stilige coveret til singelen «Prison Tattoo», er laget av E. Ellectrick Luther.

Valleypolicella består av livsnyterne Mattias Krohn Nielsen, Magnus Tveten, Jørgen Apeness, Chris Jacobsen og Tore Løchstøer Hauge.

Popklikk kommer tilbake med mer om ikke så alt for lenge.

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1673