Hvilken Dum Dum er tøffest?

De er fra forskjellige generasjoner, men likevel er begge tøffe band. Vi lurer på hvilket av dem du synes er tøffest? (Foto: Anders Nilsen og Nick Wolfinger)

23 år etter at DumDum Boys skjønte det ble vanskelig å slå gjennom som Wannskrækk i Norge, dukket den kvinnelige versjonen opp i USA.

Kristen Gundred, også kjent som Dee Dee Penny, startet Dum Dum Girls i 2008.

I likhet med det norske superbandet hadde hun hørt på Iggy Pop.

Dee Dee sparket det hele i gang sammen med Jules, Bambi og Sandy. Vi i Popklikk synes de amerikanske artistnavnene banker Prepple, Kjartan, Aslak og Sola ned i støvlene.

Grace Slick, Nico, Madonna og Courtney Love er blant forbildene til Dee Dee, mens bandet er inspirert av Ronettes, Ramones, Siouxsie and the Banshees, og Patti Smith Band

Her er en smakebit:

Men hvilket band er egentlig tøffest? Trønderne fra Norge vs. vestkyst-chicksa fra USA.

Et lite øyeblikk. …det er ikke så enkelt….. nok en gang blander sære franskmenn seg inn og vil protestere høylydt.

Det finnes nemlig en fransk utgave av Dum Dum Boys. Med atskillig dårligere frisyrer og større punkattityde enn den norske utgaven.

Kanskje vi skal holde oss til de norske rockelegendene…

http://youtu.be/LDiVRZs6PIk

«Things have been tough. Without the dum dum boys.», synger Iggy Pop på solodebuten The Idiot (1977).

Da er det verre med Bananarama: «You’re just a dum dum boy. Making noise. Dum dum boy dum dum boy. Just a dum dum boy. With all your toys.»

Vi lurer fortsatt på hvilken Dum Dum som er tøffest?

Herman Berg
Herman Berg

Tidligere nyhetsredaktør i digi.no og redaktør av ABC Nyheter. I skrivende øyeblikk daglig leder i et selskap som gir ut papirmagasiner. Elsker musikk.

Artikler: 233