Ikke gå glipp av dette!

Plateanmeldelse: Ducks Ltd. – «Modern Fiction» (album, 2021)

I et år som kanskje går av stabelen uten et nytt album med Rolling Blackouts Coastal Fever, er dette velkomment som en uoppdaget Byrds-skive, norsk seier i Rotterdam eller rett og slett et nytt australsk band. Bortsett fra at, nei, de er faktisk ikke australske, men kanadiske!

Og Ducks Ltd. er ikke en gang et band, men en duo – selv om det ikke akkurat høres sånn ut. Tom Mc Greevy (som synger) og Evan Lewis deler instrumentene mellom seg og får det til å høres ut som et uekte barn født av savnede The Go-Betweens, Shop Assistants og The La’s – noe sånt – men utstyrt med trommemaskin og et knippe elektriske 12-strengere.

At disse gutta ikke har mer enn 1.566 Spotify-lyttere i hjembyen Toronto er riktignok et lokalpatriotisk svik – men dette det gir også deg som leser en mulighet til den åpenbare gleden å være den første i din egen krets til å høre dette gullfunnet – men da må du ikke glemme å fortelle hvor du leste om dem først!

En sjelden gave for melodier med klister-effekt kombinert med selverklært kjærlighet for obskure eller i hvert fall litt ukjente jangle-pop-band fra åttitallet, er ofte en god oppskrift på lyttbar gitarpop. Og nettopp den nevnte gruppen som ga ut en triumf av en albumparade på åttitallet (og gjentok bedriften med en nydelig trilogi 20 år seinere) er da også nevnt som en inspirasjonskilde av duoen selv (sjekk Spotify-biografien).

Det skal gjerne noe til for å begeistre denne anmelderen når den musikalske inspirasjonsgryta er såpass velkjent som dette, men «Modern Fiction» er et så tidløst stykke «indiegitarpop» at lysten til å stå imot kveles fra første takt. Hvis du liker musikk med melodi og gitarer, og ikke faller pladask for låter som «18 Cigarettes», «How Lonely are You» eller «Fit to Burst», bør du snarest konsultere nærmeste ørenesehals-lege. Ikke gå glipp av dette!

Foto: Royal Mountain Records


Publisert

i

,

av

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *