Kreativ og ambisiøs soul

9B212976-BA9F-4F51-AEBE-E5CCAD4992FEPlateanmeldelse: Curtis Harding- Face your Fear (anti-) 

Snublet over Atlanta, Georgia-sangeren Curtis Harding da han ga ut sitt debutalbum, Soul Power, i 2014. Tittelen var ingen overdrivelse, Curtis Harding har stemmen som får deg til å tenke på en annen Curtis, Curtis Mayfield og gjerne også Isaac Hayes. Premium 70´s soul.

Harding ble født i Saginaw, Michigan, og mora hans, Dorothy, var omreisende gospelsanger. I Altanta var Harding involvert med hip-hoperne i OutKast og som sanger for Cee-Lo Green.

Da oppfølgeren, Face your Fear, i 2017 var det med hjelp av de hippe produsentene Danger Mouse (egentlig Brian Joseph Burton) og Sam Cohen.

Her hagler det av klassiske wah-wah-gitarer, men også av synth-slinger og andre rocka grep som du ikke finner så ofte i gammel soulmusikk. Harding har en svært fleksibel stemme, i åpningskutttet, «Wednesday Morning Antonement», høres han nesten ut som en David Bowie.

Mens texaneren Leon Bridges hentet mye fra 60-talls-soul på sitt applauderte debutalbum, Coming Home, er det 1970-tallet som altså er Curtis Hardings kreative jaktmarker. Uten at dette på noen måte blir ren nostalgi.

Musikk for folk som vil videre etter at soul-revival-sangerne Sharon Jones og Charles Bradley har gått bort. Face your Fear er ambisiøs 2017-soul som vet svært godt hvor den kommer fra.


Publisert

i

,

av

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *