Pappa kom hem – Cornelis i Norge

I disse Cornelis-tider mener Popklikk det er på sin plass å minne om roadmovien «Pappa kom hem» fra tidligere i år.
En film der Cornelis sønn, Jack Vreeswijk, sammen med Popklikk-favoritten, Stefan Sundstrøm, begir seg ut på en jakt etter svar Jack aldri fikk av sin berømte far.

Reisen går fra Stockholm til Tromsø, byen Cornelis rømte til etter bråket med de svenske skattemyndighetene på 80-tallet.

Hovedårsaken til at «Pappa kom hem» fungerer, er at den retter fokus på Cornelis som familiefar, pappa og musiker. At skandalene og avisoppslagene som fulgte i brumlebassens fotspor berøres er uunngåelig, men de spiller aldri hovedrollen.

Det er dialogen mellom Jack og Stefan som driver historien framover og gjør filmen både troverdig, rørende og interessant. Cornelis sterke forhold til Tromsø og duoen Tobben og Ero gir dessuten historien en ekstra dimensjon sett med norske øyne.

Selv om «Pappa kom hem» ikke er en innertier, oppleves den som en viktig bidragsyter nå som historien om Cornelis atter en gang er oppe til debatt.

Regissøren Stein Elvestad fikk pris for beste manus under Tromsø Internasjonale Filmfestival og filmen skal etter sigende sendes på NRK1 i løpet av november.

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1670