Popklikks julekalender: 1. og 2. desember

F78BCA25-10CC-4629-8097-196EBFDCEF28Jada, dere! Vi skal ha adventskalender hos Popklikk i år også. Her kommer den, en dag forsinket fordi vi har vært nedsyltet i pepperkakebaking, dagjobbing, coronahåndtering, Netflix-binging og  musikklytting.

I denne adventskalenderen vil vi anbefale musikk vi liker (som vanlig) av både ny og gammel dato. Det blir kanskje noen korte anmeldelser av plater vi ikke rakk å skrive om tidligere i år. Spillelister, sa du? Ja, spillelister står også på førjulsprogrammet. At vi også vil benytte anledningen til å skrive om plater vi mener er blant årets beste, er også ganske sikkert. Men, selve kåringen av årets beste musikk skjer – som alltid- først i midten av januar. Kvalitetsikring, kalles der visst. Noe intens lytting på årets mange kandidater i løpet av juleferien er med på å sikre.

Vi i Popklikk ønsker dere en fredfull adventstid og mange harde musikkpakker under treet på julaften!

Først ut er denne uforbeholdne popklikkete anbefalingen: Sjekk ut Look Park!

Look Park – «Look Park» (2016)

Look Park er ikke et hvilket som helst band vi har plukket opp helt tilfeldig. Vi er glade i powerpop i Popklikk, det vet dere jo. Fountains of Wayne er ett av de beste bandene i sjangeren de siste 25 årene. Koblingen mellom FoF og Look Park er vokalist og gitarist Chris Collingwood.

Med Look Park begikk Collingwood sin første solo-plate med kun egne sanger. I FoF delte han på den jobben med Adam Schlesinger som tragisk gikk bort i pandemien denne våren. Look Park er mindre power enn FoF, men fortsatt solid pop!

Uttrykket er klassisk gitarpop som titter mer mot 1960-tallet enn powerpopens storhetstid på 1970-tallet. Det er harmoni-koringer, akustiske gitarer og fint tangent-krydder. Men, ikke vær i tvil: Det er catchy som bare rakker’n og de melodiøse hooksene sitter løst. Jeg tror Collingwood rett og slett ikke kan gjøre noe annet.

Start med en lytt til «Stars of New York», «Breezy», «Minor Is The Lonely Key» eller «You Can Come Round If You Want To» og de første dagene i denne til nå grå adventstiden vil bli litt lysere. Tro meg!

Hør plata her

Espen D.H. Olsen
Espen D.H. Olsen
Artikler: 167