Mitt middelklassehælvete

Fra sashimi til Øyafestivalen. Det er hardt å være et medlem av den norske middelklassen. Her er 15 problemer som slenger lange skygger over tilværelsen.

Det er valgår, tiggerdebatten raser, våren banker på døren. Det er på tide å sette seg ned og fundere litt over de større spørsmålene i livet. Eksistensen er som kjent ikke en dans på roser. Undertegnede følte at bloggen Buzzfeed virkelig traff spikeren på hodet med innlegget 27 Middle-Class Problems hvor de samlet ulike tweets som alle beskriver hvor hardt livet på solsiden egentlig kan være.

Dette er inspirerende greier. Jeg tenkte å bjuda litt på mine egne og mine venners utfordringer i hverdagen. Basert på tanker og konversasjoner vi har gjort oss om stort og smått. Det handler om tøffe ting. Så vær forberedt.

1. Jeg synes det er vanskelig å uttale quinoa tiltross for at jeg bruker det ukentlig. Dette har resultert i forlegenhet og flaue situasjoner i festlig lag.

2. Noen ganger er det utrolig irriterende at man ikke kan streame Wimp inne på SATS-senteret mitt. Særlig når jeg har glemt å lagre en ny og inspirerende playlist.

3. Det er ikke like gøy å gå på Zara på storbyweekend i f.eks Roma, nå som kjeden er i Oslo. Sjarmen er borte.

4. Jeg får nesten aldri tid til å lese alle avisene jeg abonnerer på. Særlig Morgenbladet og D2 blir noen gangen liggende helt til (gisp) påfølgende onsdag. Det blir også masse papir å kildesortere. Slitsomt, altså.

5. Det er skikkelig irriterende at konserter starter så sent. Da blir man trøtt dagen etterpå. Sånn sett er teateret bedre for da vet man når det starter og slutter. Det er en mager trøst.

6. Jeg har en kompis som ikke våger å si til baristaen sin at han lager cortadoen med feil mengde melk. Han er redd for å såre følelsene hans. Dette er helt klart en problemstilling som flere burde diskutere slik at det ikke forblir tabubelagt.

7. Uansett hvor mye jeg prøver klarer jeg aldri å huske forskjellen på eggeskallhvit og antikkhvit. Du kan selv tenke at det skaper problemer interiørmessig.

8. Netflix er liksom ikke det samme etter jeg hadde sett ferdig «House of Cards».

9. Hva skal vi egentlig gjøre med alle CD-ene vi har kjøpt nå som vi aldri hører på dem? De tar så mye plass. Argh!

10. Jeg er alt for trøtt om kvelden til å begynne på Ulrich Seidls «Paradise»-triologi. Jeg ender opp med å se på Paradise Hotel i stede. Det kan umulig være bra for meg.

11. Etter mange år med intens jobbing må jeg innse at jeg liker maki bedre enn sashimi. Alle vet at maki er sushiens Big Mac, men jeg klarer ikke å stoppe.

12. Jeg får dårlig samvittighet fordi jeg kaster skorpene etter at jeg har brukt pepperkakeform på brødskivene for å lage artige matpakker til ungene. Så får jeg dårlig samvittighet fordi det å lage artige matpakker strider mot mine feministiske instinkter.

Øyafestivalen i fjor var fantastisk. Men hvor mange dager skal man gå i år?
13. Jeg klarer ikke å bestemme meg for om jeg skal gå en eller to dager på Øyafestivalen i år. Tre blir helt klart for mye. Dette tenker jeg mye på.

14. Jeg tror kanskje at jeg ikke helt skjønte Houellebecqs «Kartet og terrenget» selv om vi diskuterte den grundig i boksirkelen. Jeg har en snikende følelse av at det var et nivå i boken jeg gikk glipp av. Det får meg til å føle meg dum.

15. Yogalatesklassen på SATS har alltid så lange ventelister. #Stakkarsmeg.

Har du et middelklasseproblem? Del smerten med oss!


Publisert

i

, ,

av

Stikkord:

Kommentarer

10 kommentarer til “Mitt middelklassehælvete”

 1. Hildegerd avatar
  Hildegerd

  Sende cdsamlingen til meg kanskje? Jeg er fremdeles old school. 😉

 2. Elsa Haugen avatar
  Elsa Haugen

  Etter å ha gått til anskaffelse av en Kitchenaid kjøper jeg ikke ikke brød lenger. Jeg kjøper melblandinger som jeg bare tilsetter vann og gjær. Nå er jeg stressa for at det er usunne tilsetningsstoffer i melblandinger også.

 3. Villveig avatar
  Villveig

  Det er akkurat prat som dette her det tar lengst tid for sinnet og vende seg til igjen, etter at man har vært borte fra Norge en stund og fått litt perspektiv. Det er lett å glemme hvor komfortabel hverdagen her i Norge er blitt.

 4. […] Les også: Mitt middelklassehælvete del 1 Hey Ho, Lets Go!: […]

 5. […] Les også: Mitt middelklassehælvete del 1 Hey Ho, Lets Go!: […]

 6. […] Oz” sier de fengselsansatte i det Piper blir satt inn. Det må også nevnes at for oss hvite, middelklasseblondiner er det lett å kjenne seg igjen i tankegangen til hovedpersonen. Hvem har vel ikke utfordret […]

 7. […] også: Mitt middeklassehælvete – fra sashimi til Øyafestivalen Mitt middelklassehælvete […]

 8. […] Les også: Mitt middelklassehælvete – fra sashimi til Øyafestivalen 3. Shoppestopp med gavekort Et annet viktig middelklassetema i januar er shoppestopp. Shoppestopp er middelklassens ultimate selvofringsrituale og resulterer i enormt god selvfølelse og samvittighet. Ikke minst kan man selvskryte uhemmet i sosiale medier om hvor flott livet har blitt etter at man sluttet å kjøpe greier. “Se jeg har penger, men jeg bruker dem ikke for jeg har funnet indre ro!!” Problemet er at mange har fått gavekort til jul. Og det er jo synd å la salget til Acne eller Filippa K bare seile forbi uten så mye som at en LBD tar veien inn i det allerede overfylte klesskapet. Er det å bruke et gavekort EGENTLIG et brudd på shoppestoppen? Kjør debatt! […]

 9. […] Se for deg dette. Jeg befinner meg på jobbreise. I en liten norsk småby. Jeg rusler tilbake der jeg skal bo. Været er strålende, men jeg har en slags uro i kroppen. En rastløshet. Jeg har for mye å tenke på. Tankene spinner rundt. Hodet verker bittelitt. Musklene er littt for stramme. Jeg føler meg sliten uten å ha en god grunn. Jeg begynner å vikle meg inn i en idiotisk bommulsdott av noen bekymringer. «Hvordan skal vi få tid til alt?  Hvordan skal det gå med minstemann som begynner på skolen snart? Hvordan skal jeg klare å være en god nok mor, venn og kone?» Du skjønner tegningen. Sutre, sutre, sutre. #middelklassehælvete. […]

 10. […] Mitt middelklassehælvete – Fra sashimi til Øyafestivalen […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *