Svada-sykdommen som rammer Norge

Popklikk avslører: Godt voksne mennesker rammes av en lidelse som får dem til å febrilsk dekke hjemmene sine med uforståelig svada.

Det begynte i en interiørbutikk. Vi så oss rundt. Plutselig oppdaget vi at både vegger, puter og speil var dekket av bokstaver. Da slo det oss. Ordene hadde ingen mening.

Vi skjønte at dette er en sykdom som har ligget ulmet i befolkningen lenge. Men når var det egentlig folk, og da særlig damer i sin beste alder begynte å dekke veggene sine med intetsigende ordtak og uforståelige dikt? Har vi å gjøre med en hel generasjon fullstendig hjernevasket av Paulo føkkings Coelho og «The Secret»-bullshit? Er det sånn at hverdagen er så jævlig i detta landet at man trenger oppmuntrende ord og meningsløse vers på interiøret for å i hele tatt overleve?

Ok, så kan vi forstå et lite skilt her og der. En matoppskrift på noe du liker skikkelig. Kanskje til og med noen trehvite bokstaver som staver L O V E på peishylllen. Men lange dikt? Slagord fra tenårenes minnebøker? Påminnelser om at livet er verdt å leve? Antifeministisk propaganda som løfter fram viktighet av hus, heim og 50-tallets kjønnsrollemønster? Really?

Det var på tide å undersøke videre dette merkelige fenomet. Vi vendte oss mot Google. Her er noen eksempler hentet etter et kjapt bildesøk på «veggord».

«Being a princess is a full-time job but someone has to do it». Dette skal skrives på veggen på barnerommet. Nice one, sista. Flott å gi datteren sin noe å strekke seg etter. Ikke minst er det viktig å sette små jenter i en bås så fort de er født. I Norge er nemlig hver eneste lille pike en prinsesse. Hallo prinsessesyken.

«Dreams are illustrations that your soul is writing about you». Ehhhh. Ok. Jeg tror jeg må se «Eat Pray Love» omtrent 13 ganger før jeg forstår den der. Eller vent litt. Jeg vil faktisk heller vaske øyene mine med neglelakkfjerner.

«Enjoy life today, yesterday is gone and tomorrow may never come». Dette var faktisk skrevet på en sengegavl på en koseblogg. Men for all del. En fin tanke før du legger deg. Det kan være du aldri våkner.

«Always kiss me goodnight». En gjenganger. Også populært på soveromsveggen. Det bør være tydelig at dersom du har en partner som må minnes på at de skal gidde og kysse deg om kvelden så er det på tide å ta noen grep.

Men hva vet jeg. Kanskje er jeg bare en kynisk kjerring. Det er godt mulig. Kanskje jeg skal la meg bite av basillen og dekke veggene mine med gullkorn. For som det står å lese på vegger rundt om i kritthvite dukkehjem over hele landet: «Tenk positive tanker. Si positive ord. Gjør positive handlinger. Og det positive gror».

Eller YOLO om du vil.

Ps. Har satt meg selv på en skikkelig dyptpløyende svada-diett. Starter med å se denne videoen omtrent 20 ganger.


Publisert

i

,

av

Kommentarer

Ett kommentar til “Svada-sykdommen som rammer Norge”

  1. Dag Kvello avatar
    Dag Kvello

    Det florerer med slik svada i FB statuser og. Mistenker at det er de samme personene som har dette på veggene hjemme.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *