VG vinner frokostbordet

Om drøye to uker fyller VG nett 15 år. Det ryktes at jubileet feires med lanseringen av betalbar VG på iPad. Plutselig kan man få en løssalgsavis levert til frokostbordet. Snart kan man også abonnere. Dette kommer til å gjøre VG til Norges største avis. Er det sunt?

Aviskrigen på lesebrett er over før den i det hele tatt har begynt. Vinneren heter VG og dine nye medievaner blir en kjapp sveip over nyhetsbildet til frokost og en ny mer nøye runde gjennom dagens nyheter i sofaen på kvelden. Fra ditt lesebrett. Resten av nyhetsdøgnet dekker du via mobil og nettavis. Framtiden tilhører mediene som formidler raskest og på den mest praktiske måten. Og siden dette blir langt fra gratis å holde på med, vil redaksjonene med mindre muskler få det tøft.

VG er allerede størst på de to øvrige plattformene, nett og mobil. Når lesere plutselig også kan få brukerbetalt VG til frokosten betyr det først og fremst at det er abonnementsavisene som må lide. Småmedier og nummer to-aviser vil bli forbigått. Så vil da lesebrettene representere et framskritt?

Popklikk har fått en sniktitt på den nye versjonen av VG som kommer for salg om kort tid. Det er en lekker utgave med mye bruk av bilder og 3D-grafikk. Den blir enkel å navigere i og kommer ut hvertfall to ganger i døgnet. Du kan vente deg tung promotering av dette i tiden som kommer.

Vi lurer på to ting: Vil folk betale for dette og vil det bli så stort som optimistene tror? Mediehusene har lansert lesebrett som redningen for betalt journalistikk uten å vite hva NRK kommer til å gjøre. NRK har vi betalt for allerede og de er stor nok til å ta livet av et gryende betalingsmarked. Om de først bestemmer seg for å gjøre noe på lesebrett. Så kanskje ikke VG tar hele kaka likevel?

Martin H. Andresen
Martin H. Andresen

Martin Henrik Andresen er bidragsyter på popklikk og skriver mest om reklame, PR og om hvordan teknologi påvirker oss.

Artikler: 25