50 knallgode norske låter

6DD536EC-A86F-41D0-AE6A-3A0E88EB5DA7Ja, da er tiden inne for nok en gang å feire at det lages utrolig mye god musikk i Norge. Som oftest av artister som i alt for liten grad får skinne på TV eller radio. Men, for de av oss som har levd en stund er dette selvfølgelig  gammelt nytt.

Likevel, for Popklikk er det smått utrolig at flere av artistene på spillelista nedenfor ikke har fått mer oppmerksomhet. At mediehus velger å anmelde en plate de ikke liker for deretter å bruke spalteplass på et intervju med samme artister, framfor å skrive om noe de kan anbefale, er vanskelig å forstå. Eller kanskje ikke; det handler jo dessverre alt for ofte langt mer om klikk enn om kvalitet og det man faktisk liker.

I Popklikk, der klikk og desken ikke styrer showet, er det langt lettere å bare konsentrere seg om det vi liker. Hvorfor bruke tiden vår på noe vi ikke digger?

Problemet med dette er selvfølgelig at Popklikk fort kan oppleves som i overkant positive og at vi fullstendig mangler kritisk sans. Noe som definitivt ikke stemmer, all den tid vi hører på veldig mye musikk vi velger å la bli liggende i skuffen.

Med dette som utgangspunkt har vi laget en spilleliste bestående av det vi mener er 50 norske musikalske gullkorn. Låter laget av kjente, mindre kjente og sikkert også noen helt ukjente artister, litt avhengig av hvilken musikalske radar man befinner seg på.

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1639