Årets beste så langt

Sassybeat

Dette her skal du høre på akkurat nå!

Popklikk anmelder noen av våre favorittplater så langt i år. Plater som også dominerer spillelista nederst i saken. En spilleliste vi har tillatt oss å krydre med låter fra både litt her og litt der.

Sassybeat: ”Snakes And Ladders”

Sikkert enda en hype, tenkte Popklikk-redaksjonen da femmere og seksere begynte å rulle i tabloidene. Noe som resulterte i flere av oss nærmest gikk i sjokk da ”Snakes And Ladders” hadde kveilet seg rundt oss. ”Dæven så bra”, ”Jubalong Cassidy” og ”WTF” var bare noen av ordene som ramlet ut av oss. De supre arrangementer, de nydelige harmonier og de lettbente melodiene gjør ”Snakes And Ladders” til et av årets fineste popalbum så langt. Made in Asker, Norway.

Into The Lime

The New Mendicants: ”Into The Lime”

Når Joe Pernice (The Pernice Brothers) og Norman Blake (Teenage Fanclub), bestemmer seg for å lage musikk sammen kan det selvfølgelig ikke gå galt. Noe ”Into The Lime” er beviset på. En plate som har langt mer til felles med The Pernice Brothers popvennelige musikk enn Teenage Fanclubs tidvis gitardrevne låter. Resultatet er at hele Popklikk-redaksjonen går og nynner på minst tre av låtene på ”Into The Lime” samtidig.

The Autumn Defense: ”Fifth”

Om dere ikke liker denne skiva, folkens, skjønner vi ingenting. ”Fifth” er nemlig proppet full med så mange deilige poplåter med beina godt planta 60-og 70-talls pop, at det er klin umulig ikke å bli begeistret. En begeistring som i hovedsak skyldes en salig miks av sjarmerende harmonier, The Byrds-gitarer og bølgeskvulp. At bandet har latt seg inspirerer av artister som The Beach Boys, Love, The Bee Gees, Steely Dan, The Beatles og 10cc er nok mer enn bare en antagelse.

Tommy Tokyo:  ”We Blister And We Bleed”

Trikset med ”We Blister And We Bleed”, er at den er vakker på en inderlig og varsom måte. Rett fra hjerte og niks silikon. Musikken bærer på en ømhet og tilstedeværelse som de fleste kan kjenne seg igjen i. Tekstene  tar opp alt fra lykke og kjærlighet til bunnløs sorg og resignasjon. Både arrangementene, tekstene og melodiene er hentet fra øverste hylle. Måten rock, country og norske folketradisjoner blandes på er helmaks. Også synger Tommy Tokyo som prins, en prins som får oss til å tenke på Neil Young, Eels og Nick Cave.

Fifth

Thom Hell: ”Six”

Thom Hell lager deilige og tidvis symfoniske poplåter som står fjellstøtt på egne ben. Det musikalske utrykket på ”Six” er både dynamisk og variert. Lydbildet er moderne og klassisk på en og samme tid, krydret med fine detaljer, dramatiske partier og deilige harmonier. Det storslagne og det inderlige går hånd i hånd akkompagnert av Hells vokale krumspring. Litt falsett her, litt rufsete der, men alltid stilfullt og med innlevelse.

Rosanna Cash: ”The River & The Thread”

Tja, hva kan man si? Jævlig bra! Helt Topp! Saft suse! Ja, noe sånn. Over og ut.

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1643