Årets opptur (1)

Simon Aldred

Da Popklikk-redaksjonen hørte åpningssporet på Cherry Ghost nye skive, «Clear Skies Ever Closer», ramlet vi inn i hverandres armer.

Vi snakker en «tre ganger wow, fire ganger bjeff og en knallhard knyttneve planta midt i skrittet»-opplevelse. Etter også å ha hørt «Sacramento», «Don’t Leave Me Here Alone», «The World Could Turn», «Fragile Rain» og «Love Will Follow You», jublet vi så høyt at stillheten slapp opp for argumenter.

– God bless, sa Herman.

– Saft suse, ropte Espen.

– Hvordan skal vi beskrive musikken for leserne våre? undret redaktøsen.

– Som et erkebritisk hav av pop & soul, sa Espen og tørket opp tårene på bordet med nesetippen.

– Et hav som sender tankene til britiske artister som Richard Hawley, Dexys Midnight Runnes og Elbow, sukket Herman og la armen rundt Espen.

– At de usedvanlig fengende melodiene er krydret med både blåsere, strykere og en og annen steelgitar må også med, kvitret redaktøsen.

– Og at stemmen til Simon Aldred får meg til å tenke på Beatrice, Eric Cantona, Kevin Rowland og Askepott, hikstet Espen.

Da den blodrøde solen badet i havet og stillheten senket seg over Popklikks stilfulle kontorlokaler, slo vår herre ut med armene og slukket lyset. Som igjen resulterte i at evigheten satte døra på gløtt og tok seg en aldri så liten time-out.

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1645