Barnebandet som rocker USA

Frontfigur Stefan (11) mestrer ni instrumenter og har fått med lillesøstrene Olga (10) og Cornelia (7) i en relativ tøff rocketrio.

De kaller seg Children Medieval Band og har allerede varmet opp for Rammstein foran 10.000 mennesker i Denver, Colorado.

Familien er amerikanske statsborgere, men egentlig rumenere som startet bandet som et familieprosjekt. For to år siden begynte de å utforske middelaldermusikk. Etter hvert utviklet det seg i retning av hardere rock siden det var mest interessant for de yngre i familien. Og det er vel spesielt minstemann Cornelia som imponerer og sjarmerer fra trommesettet.

Prosjektet må sies å ha vært vellykket. En av videoene, coverlåten «Sonne» (Rammstein), har nesten fått fire millioner avspillinger på YouTube siden den ble lagt ut i mars i fjor.

Men bandet går også lenger tilbake i rockehistorien. Blant annet toucher de innom 50- og 60-tallet. «Purple Haze» av Jimi Hendrix låter da heller ikke verst.

Her er mer om Children Medieval Band

PS! For å være rettferdig, finnes det andre barneband som nok er en del dyktigere enn Children Medieval Band. Ett eksempel er The Mini Band, som er Metallicas favoritter

Herman Berg
Herman Berg

Tidligere nyhetsredaktør i digi.no og redaktør av ABC Nyheter. I skrivende øyeblikk daglig leder i et selskap som gir ut papirmagasiner. Elsker musikk.

Artikler: 233