Begge arma i været, vi tror på deg Steven

58DE29FA-7E27-4FB1-A37A-E865C3A31965Plateanmeldelse: Little Steven – «Soulfire» (Wicked Cool Records/ Universal, 2017)

Little Steven er, passende, ett år yngre en sin gode venn, Bruce Springsteen. Han har ikke laget plate under eget navn siden 1999, Born again Savage.

Som vi definitivt vet, så har ikke Steven van Zandt ligget på latsiden, han har sogar fått utdelt et midlertidig norsk pass for sin innsats for rikets posisjon som produsent av tv-serier med internasjonalt potensiale, tre sesonger var det vel med Lilyhammer.

I tillegg har han blitt Notodden Blues festivals gode venn og inspirator.

Soulfire er akkurat det tittelen proklamerer, en ustoppelig flammekaster av et album, der Steven trekker trådene tilbake til sin egen solodebut, Men Without Women fra 1982. Og til musikken til sin gamle soulbrother Southside Johnnys plater fra 1970-tallet, der Steven var sentral som låtskriver og produsent.

Det innebærer at Soulfire inneholder nye versjoner av sangene «I don’t Want to Go Home (Van Zandt) og «Love on the Wrong Side of Town» (Springsteen/ Van Zandt)  opprinnelig å høre på Southsides debutalbum, I don´t Want to Go Home (1976) og This Time it’s for Real (1977).

Videre; «I’m Coming Home» og «Ride the Night Away» som er å høre på Southsides 1991-album, Better Days.

Dessuten er «Standing in The Line of Fire» tittelkuttet på soulsanger Gary U.S. Bonds 1984-album, produsert av Little Steven, også skrevet av ham.

Her finnes også covers av James Brown og Etta James-sanger og det jeg antar er noen nyskrevne Little Steven-sanger, tittelkutttet og «I saw the light».

Summen er power-soul-rock som er så ute av takt med tida at det låter perfect timet. Så umoderne at det du bare må elske det. Så får det heller være at det er så likt det Southside driver med at ingen ville ha lagt merke til om det hadde vært Southside med halstørkle som hadde innfunnet seg på Notodden. Hvilket også er en bekreftelse på at Little Steven synger som han ikke skulle ha gjort annet.

Høydepunkt på plata; «I saw the Light». Et bevis for at Van Zandt, låtskriveren, ikke har mistet den melodiske teften.

Begge arma i været, vi tror deg Steven, ikke en kjeft kommer til å ville gå hjem når dette smeller ut av PAen.

Hør plata her

Tom Skjeklesaether
Tom Skjeklesaether
Artikler: 71