Bli med Popklikk på vårlig hipstersafari!

27EE439B-09D0-4DC8-B37C-A4916C622B15Våren er en fin tid for hipsteren. Sykkelen trilles fram i vårværet. Hannen er en ypperlig syklist, men tilbringer mest tid ved siden av sykkelen. Hipsteren trives best i urbane strøk med behagelig klima. Men observasjoner er gjort så langt vest som til Nedre Høvik, i området rundt Kunstsenteret.

Hipsteren kan tilpasse seg ulike typer habitat, men trives sjelden alene. Arten er allsidig fleksetarianer med et kosthold tilpasset årstidene. Frukt, bær, nøtter og spirer inngår gjerne i dietten. Størst biologisk mangfold finnes i urbane omgivelser.

Her finner vi også «Fjellhipsteren» en morsom og robust krabat i «sportif» bekledning – gjerne med praktiske lommestrips. «Sjefshipsteren» er en sjelden kul fugl, lett gjenkjennelig i komfortable joggebukser med oppbrett. Dette er den i hipsterfamilien med mest hår i ansiktet. Våren benyttes til å nappe, stelle og stimulere til ytterligere hårvekst. Om kvelden hviler han i lave trær eller under kratt.

Hunnen kan være vanskelig å få øye på. Her er noen observasjoner.  Buksene sitter høyt i livet. Gjerne sleng. Høy hals på overdelen. Pose med sugerør, bestikk og bentoboks med sammenleggbar kaffekopp i en upraktisk sekk. Hunnen har gjerne sokker med avocadomønster og en noe lengre stjert enn hannen.

Vi må gjøre oppmerksom på følgende. Hipsteren en sårbar art, selv i sitt naturlige habitat. Hannen liker ikke å bli tatt bilde av, og er enda mindre begeistret for berøring. En sosialisert hipster kan strykes ømt og respektfullt i skjegget. Men du må aldri lugge!

Hipsteren ser gjerne etter en make om våren, for paring og sosialt samkvem i vinterhalvåret. Både hunnen og hannen besørger ungepass. Redet ligger i nærheten av sykkelstativet. Men vis varsomhet!  Det er stor forskjell på hipster og arkitekt. Ørsmå, men distinkte nyanser vi ikke helt klarer å forstå.

God tur og lykke til!

(Tusen takk til Eivind for disse meget interessante observasjonene. Popklikk-redaksjonen, som intet vet om hipsterlivet, har etter beste evne forsøkt å lage en spilleliste vi tror hipstere verden over vil sette pris på. Hvilken igjen betyr at vi også er hipstere, eller… hmmm … Nja … Tja… Tralalalal …)

Eivind Sigurd Johansen
Eivind Sigurd Johansen
Artikler: 186