Dagdrømmerne

(Foto: Per Heimly)

Danny & Pumba får oppfylt noen av sine dagdrømmer når de inntar scenen på BLÅ i kveld. Popklikk stilte selvsagt rapperne fra Homlia noen av de viktigste musikalske spørsmålene.

 

– Hvordan vil dere beskrive musikken dere lager?

D:
– Tidløst, følelsesladet og beatsa gir som regel en følelse som tolkes av lyrikken.
Lyrikken min er en refleksjon av livet mitt, min oppfatning av hverdagen. Musikken jeg lager er et vindu for lytteren inn i mitt liv.

P:
– Musikken jeg lager er en blanding av følelser, opplevelser, livet sjøl. Jeg synes at det er veldig viktig at de som hører på får noe ut av det hele, at de føler det jeg følte når jeg skrev låta. At vi forstår hverandre fullstendig i løpet av de minuttene låta varer

– Forklar bakgrunnen til singeltittelen «Dagdrømmer»
D:
– Alle mennesker har lyst på noe bedre og derfor dagdrømmer vi. Da vi lagde låta var vi vel på samme tanken.
P:
– Bakgrunnen er vel at vi som alle andre dagdrømmer. Og vi var på et punkt der det var mulig for oss å realisere drømmen, så jeg synes at det passet bra med en låt som beskriver oss akkurat nå. På veien til målet så vi kan bli enda et bevis på at det er mulig.

– Hvorfor begynte dere å lage musikk?

D:
– Fordi vi var ment for det.
P:
– Jeg elsker musikk og har alltid gjort det så lenge jeg kan huske. Rap gjorde noe med meg. Første gang jeg hørte rap var jeg frelst, skjønte med en gang at dette var noe jeg må gjøre!

– Tre beste album gjennom tidene ?

D:
1. Lauryn Hill -The Miseducation of Lauryn Hill.
– Lauryn Hill er både en fet rapper, gitarist og vokalist. Hun har et bredt musikalsk register og albumet hennes har et intellektuelt innhold og hun er en av de få store kvinnelige rapperne som ikke spilte på sex og fremdeles holdt seg relevant.
2. 2pac Amaru Shakur – Me Against the World.
– Hvis jeg skal greie ut for hvorfor så kan jeg like så godt skrive en stil. Det er sountracket jeg vokste opp med. Albumet er samfunnsorientert, originalt og det er Pac på sitt beste. Sjekk det ut og la musikken snakke for seg selv.
3. Rick Ross – Deeper Than Rap
– Rick Ross er the grown mans gangsta alibi. Han er hiphop- gamets Barry White. Selv om han har et fake image så lager han veldig bra musikk. Lyden er moderne, men voksen. Det er en mash up av klassisk musikk, hiphop og sinnsykt fet lyrikk.
P:
1.Outkast-Atliens.
– Digger dette fordi det er kompromissløs rap, de gjør hva de vil på sin måte og det funker dødsbra. Hører på det fremdeles!
2. Pink Floyd – The Wall.
– Fordi det er galskap. Hørte dette albumet og så filmen da jeg var cirkasju år. Det var kjærlighet ved første blikk, eller lytt blir det vel.
3. Nas-Illmatic.
– Fordi det var hiphop-albumet med stor A. Fortsatt like kult å høre på. Flowen, tekstene, beatsa; alt bare satt perfekt!

– Eminem eller Jay-Z?
P:
-Jay-Z fordi han har holdt seg aktuell innen rap så lenge som han har, og fordi han har bygd et imperie ut av ingenting. Han er et geni. Et vår tids store ikoner. Eminem er en helt rå rapper, men han er ikke stort mer enn det.

D:
– Burde ikke spørsmålet være 2pac eller B.I.G? Eminem er en jævlig flink teknisk rapper og Jay -Z har fete metaforer i lyrikken. Hvis jeg må velge en av dem, så vurderer jeg ut ifra buisness- sense og da blir det så klart Jay-Z .

– Emire & Lillebror eller Erik & Kriss ?

D&P:
– Emire og Lillebror er jo fra østkanten og vi føler at vi kan relatere til deres budskap, men samtidig så er Erik og Kriss helt konge på å lage hook til låter pluss at de drar mer damer enn Emire og Lillebror. Vi tok stein saks og papir på denne, men kom aldri frem til et resultat.

– Tungtvann eller Gatas Parlament?
D:
– Hmm…. Gatas Parlament er kule og unike. Musikken de lager er morsom og samtidig ganske politisk rettet og samfunnsorientert, det er ikke mange i gamet som dem. Men samtidig så har Tungtvann jævlig mye fett og attituden de leverer i sangene er noe jeg føler jeg kan relatere til. Hmm.. Jeg går for Tungtvann.

P:
– Gatas er fete uten tvil, men nordlendingene er gale. Hahah Tungtvann går av med seieren.

– Madonna eller Robyn?

P:
– Robyn! Hun er rett og slett bare kulere. Hvor gammel er Madonna’ a? 80?

D:
– Sun Light eller Zalo? En dråpe er mer enn nok.

– Hva slags forhold har dere til streamingtjenester?

D:

– Streamingtjenester er en forstadsgutts drøm, jeg kan høre på sanger uten å betale, men fremdeles støtte artisten, kan det bli fetere enn det??

P:
– Jeg bruker det daglig. I’m loving it!

– Hva slags forhold har dere til MGP?

D:

– Personlig så synes jeg X-factor og Idol er fetere og inneholder flere talentfulle artister. Men i år fulgte jeg så klart med pga Stella. Haba Haba!

P:

-Ikke stort mer enn at jeg ville at Stella skulle gå av med seieren, har liksom aldri hatt tid til å følge med på det. Jahn Teigen er en klassiker da. Hvor mange ganger har han vært med?

– Hvilken oppfinnelse skulle dere ønske at dere hadde funnet opp?

D:
– Kur mot kreft.

P:

– Atombomben og jeg hadde aldri fortalte noen om det. Hemmeligheten hadde gått i graven med meg.

– Hva er deres favorittinstrument og hvorfor?

D:

– Det må bli gitar fordi jeg liker måten hun synger på når jeg stryker over strengene hennes.

P:
– Gitar! Har alltid ønsket å kunne spille gitar. Ble bitt av basillen første gang jeg hørte Jimi Hendrix jeg ville gjøre akkurat som han


– Favorittbok med begrunnelse

P:
– Alkymisten av Pablo Coelho. Den fikk meg til å glemme hvor jeg var, den tok meg med på en reise. Leste den fra start til slutt uten å stoppe, det kaller jeg en bok!

D:
– Facebook LOL…… «Den niende innsikt» det er vel den mest inspirerende boka jeg har lest.

– Favorittfilm med begrunnelse?

D:

– Beste internasjonale filmen er Slumdog Millionaire. Jeg liker filmer som er skapt på realiteten.

P:
– La Haine (fransk film). På den tiden jeg så den skildret den forstadslivet i Frankrike på en måte jeg aldri hadde sett før. En fengslende film med mye følelser.

– Hvem er tidenes kuleste artist med begrunnelse?

D:
– Det må bli selve definisjonen av en artist, og det er Michael Jackson for han hadde hele pakka. Han fikk folk til å besvime bare ved å løfte en finger, That’s power! Sangene hans hadde mening, og grunnet hans innflytelse, kan man se spor av ham i de største R’n’B artistene i dag som for eksempel Beyonce og Chris Brown.

P:
– Michael Jackson. Han var den beste danseren, sangeren, låtskriveren verden noen gang har hatt, The King of Pop, artisten med stor A.

– Hvem er tidenes beste vokalist med begrunnelse?
D:
– Marvin Gaye. Han hadde fin stemme og innlevelse og budskape i tekstene.

P:
– Igjen Michael Jackson.

– Hvem er tidenes mest underkjente artist med begrunnelse?

D:
– Mi Hermano El Axel, 3x norgesmester på straight spittin, MTV Music Awards, spellemannvinner. Men det siste albumet hans fikk ikke den  oppmerksomheten det fortjente.

P:

– Ja, i Norge er det El Axel. I utlandet er det Grafh, feteste rapperen på lenge.

– Hva heter Norges beste album gjennom tidene med begrunnelse?
D:
– Norges kuleste utgivelse har ikke kommet ennå, men vi dropper den snart. Men hittil er Karpe Diems»Aldri solgt en løgn» et jævlig fett album,
Soundet er fett, tematikken er variert og det ligger som regel et budskap i sangene så big up til Megdi og sverdfisken.

P:
– ”Aldri solgt en løgn” av Karpe Diem er et fullkomment album, bra fra start til slutt. Ingen over, ingen ved siden.

– Beste konsertopplevelse?

P:
– VG- lista topp 20 foran 90000 mennesker. Det var helt utrolig.

D:

– Det må ha vært da jeg opptrådte for Nelson Mandela under Norgesbesøket hans.

– Hva ville dere ha snakket med Fellah om dersom dere hadde ham til bords?
D:
– Vi har vokst opp i samme nabolag så vi hadde vel mimra litt om Holmlia og gamle tider. Holmlia represent!!!

P:

– Jeg hadde spurt han om hvordan det føles å ha nådd drømmen sin og om det var noe han ville ha forandret på. Har jo sett han spille på Åsbråtenklubben siden han var liten og han er fortsatt like rå hvis ikke råere den dag i dag

 

Elise Nyborg Eriksen
Elise Nyborg Eriksen
Artikler: 405