Den beste musikken fra 80-tallet ?

599D6564-91A1-4A75-AFBF-73B8718ABB8EFor de fleste i Popklikk-redaksjonen handlet 80-tallet om musikk som lå litt på siden av låtene som spilte hovedrollen på MTV, TV-kanalen «alle» hadde et forhold til.

At også vi brukte tid på, og hadde gode øyeblikk sammen med den ultrakommersielle musikk-kanalen, er det ingen tvil om, for nå og da dukket det også opp musikalske godbiter for folk med en litt alternativ musikksmak.

Og selvfølgelig hørte også vi, som resten av universet, på tungt populære artister som Bruce Springsteen, U2, Prince, Dire Straits og Crowded House.

Men vi trivdes som best når vi sto foran scenen på Sardine’s og Cruise Cáfe, eller lå på sofaen med en ny utgave av musikkmagasinet Beat mellom hendene. For ikke å snakke om når vi stod å bladde i hyllene på platesjappa Utopia.

En klassisk lørdag kunne se ut som dette: Trikken ned til byen ved 12-tiden. Rask gange med høy puls til vår musikalske oase, platesjappa Utopia. Hadde den nye skiva til Eldkvarn eller The Waterboys dukket opp?

Etter cirka en time omringet av duften av vinyl og sigarettrøyk på jakt etter nye skiver,en rask tur innom Samson rett rundt hjørnet for Utopia, der vi drakk Cola og spiste skolebrød mens vi studerte covre og leste tekster.

Deretter: Rett hjem til tippekamp. En kjapp dusj. Brut. Sort dressjakke, sorte bukser, lisseslips, boots. Vorspiel, der vi hørte så mye musikk at vi nesten ikke rakk å prate sammen. Konsert på Sardine’s. Bakt potet.

På spillelista under har vi plukket ut noen av låtene vi spilte mye på 80-tallet. Med en diger strek under noen. Låter med fokus på fengende melodier og tidvis lettbente arrangementer.

I morgen følger vi opp med en litt mer rocka spilleliste.

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1654