Du verden – for ei plate!

«Herd Runners»

(PLATEANMELDELSE) Jeg kjenner litt på følelsen av lykke hver gang Cherry Ghosts nye plate, ”Herd Runners”, sniker seg innunder huden min. Noe den ofte gjør for tiden. Under kampen mellom Spania og Nederland tok jeg meg selv i å nynne på den fantastiske åpningslåta, ”Clear Skies Ever Closer”, rett etter at Robin van Persie hadde stupt inn en utligning så nydelig at tilværelsen nesten mistet pusten.

”Herd Runners” er Cherry Ghosts tredje album og helt på høyde med debuten, ”Thirst For Romance”, som jeg kåret til årets beste skive i 2007.
For uinnvidde kan det opplyse at Cherry Ghost fremdeles lager erkebritisk pop & soul som kan minne om artister som Richard Hawley, Dexys Midnight Runners, Elbow, I Am Kloot og Shack.
Melodiene sitter i forsetet og lydbildet krydres med både blåsere, strykere og steelgitar. Tekstene er fylt av vemod og savn og stemmen til Simon Aldred fyller rommet med andakt.
Låtmaterialet er så jevnt at jeg bytter på å ha favoritter daglig. Akkurat nå er det den Dexys-aktige ”Don’t Leave Me Here Alone” som løfter meg over gulvet, i går var det usedvanlig vakre ”Sacramento”.
Ved siden av Anders Wendins ”Dom ska få se hvem dom roat sig med”, er ”Herd Runners” den beste plata jeg har hørt så langt i år. Enkelt og greit. Ferdig snakka. Prosecco og peanøtter.


Publisert

i

, ,

av

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *