Et inspirert comeback

92D9BA92-3EB9-4F11-AD36-6B43A2EA5193Plateanmeldelse: Team Me – «Something in the Making» (album, 2022)  

Team Me er for mange identisk med sangen «With My Hands Covering Both of My Eyes I Am Too Scared to Have a Look At You Now» fra debutalbumet «To the Treetops!» (2011). Sammen med «Dear Sister» fra samme album, utgjorde låten med den lange tittelen essensen av norsk indiepop på begynnelsen av det tiåret. Den kritikerroste oppfølgeren, «Blind As Night», kom ut i 2014.

Team Me var i utgangspunktet soloprosjektet til Marius Drogsås Hagen, og som band oppnådde de en viss suksess på begynnelsen av 10-tallet her til lands, men også utenfor landegrensene (tre europaturnéer, samt konserter i New York, Los Angeles og Tokyo). Så kom det noen år med interne problemer i bandet, og i november 2015 kunngjorde Team Me at de var oppløst. I februar 2019 gjenoppstod bandutgaven, og tidligere i år kom også det drøyt timelange comeback-albumet, «Something in theMaking».

Og det er ikke noe venstrehåndsarbeid Drogsås Hagen & co leverer her. Skiva åpner med den fine «Five Hour Flight Into the Light» og fortsetter med skivas kanskje beste spor, «Song for a Drummer». Låten oser av overskudd og nyvunnet pågangsmot. Artig nok minner Team Me her ikke så rent lite om gode gamle australske, Midnight Oil. «Every Little Dream» er også inspirert låtskriving, stemningsfull og sterk i uttrykket. Det samme kan sies om «Green Crystal Rain on a Star» med sitt herlige støyparti.

Når det er sagt, så holder alle låtene et upåklagelig høyt nivå på denne plata. En personlig favoritt er for eksempel den intense shoegazeren «Into the Wild» med sitt utsøkte gitartema og brusende refreng. Det er noe evig ungdommelig med vokalen til Drogsås Hagen, som sammen med den oppdaterte produksjonen bidrar til at Team Me låter friskt også 2022. En annen godlåt er «Just Another Sleepless Night in the Dark», krydret med glimrende vokal av Elida Inman. Eller hva med den jublende poplåten «High Street». Inmans vokalbidrag er forresten en svært viktig brikke i lydbildet til Team Me.

Det har vært et godt år for Team Me, ikke minst for frontmann Drogsås Hagen, som i tillegg til dette comebacket har gitt ut det glimrende albumet «Newfound Sprawl» med supergruppa Insomniac Bears tidligere i høst. «Something in the Making» er et mer enn verdig comeback for Team Me. Derfor er det på sin plass å komme til erkjennelsen av at man tok for lett på oppgaven når dette albumet kom ut i mars i år. Team Me har levert en av de beste skivene i Norge i 2022.

Foto: promo

Jon Erik Eriksen
Jon Erik Eriksen
Artikler: 195