Faen ta

faensFor pokker! Det er synd(ig) å si det, men jeg elsker faen meg banning!

Jeg har et mykt, varmt punkt i hjertet mitt for grov banning. Det frisker opp i hverdagen. Hjelper på når man ellers føler det butter i mot. Renser ganen. Heldigvis er forskningen på min side (noe annet skulle honen meg tatt seg ut). I en artikkel i Språknytt leser jeg med interesse: «Vi banner når vi føler avmakt eller manglende kontroll (…) Når vi blir sinte eller redde, føles det som hjelp å banne. Også når noe gjør vondt, kan et bannord virke lindrende».

Lindrende. Føkkings, nais. Spesielt bra er selvsagt banning når det integreres i gode låter. Helst av damer. Men jeg skal ikke være diskriminerende. Mannlige menn kan også få lov til å slenge rundt seg med en frase eller to. Nok preik, for satan.

Her er mine favoritt bannelåter for tiden:

Faen ta deg!

Razikas nye album sparker i gang med den nydelige Faen ta deg!. Om du ikke vil ha meg, så vær så god og faen ta deg. Hell yeah!! Dette er det jeg kaller ekte girlpower. Verden er for deres føtter, jenter! Heia Bergen! Faen ta alle sammen!!

Faen ta!

Kaja Gunnufsen har lenge surret og gått på min favorittplayliste. Det er forbanna nydelig, altså. Hør bare her:

På trikken er det ingen som prater
Og mangel på sex har gjort meg til en taper
Og jeg har begynt å trene for å bli en av de pene
Men faen Kaja, du er… fortsatt alene
Ja, du er fortsatt alene

Fanfanfan

Thåström kommer til Øya i år. Helvete det blir fett. Hans kanskje vondeste og mest fantastiske låt heter «Fanfanfan». INGEN har noen gang skrevet en bedre låt om «The one that got away». Det river i hjertet. Det er rett og slett satans bra poesi. Jävlar.
Fick jag spela om partiet,
fick jag chansen en gång till,
fick jag vrida tillbaks tiden
om dom gav mig en ny giv

Fanfanfan,
det skulle vart du
Fanfanfan,
det skulle vart du

Bloody Mother Fucking Asshole

La oss heller ikke kimse av litt føkkings bra banning på engelsk. Dronningen av forbanna, Martha Wainwright skulle skrive en sang til sin kjære far Loudon Wainwright III. Tenker han ble stolt da han fikk høre «Bloody Mother Fucking Asshole». Det viste seg at Martha var drittlei av at faren skrev sanger til familien framfor å tilbringe tid sammen med dem. Helvete heller.
Oh I wish, I wish, I wish I was born a man
So I could learn how to stand up for myself
Like those guys with guitars
I’ve been watching in bars
Who’ve been stamping their feet to a different beat
To a different beat
To a different beat

Elise Nyborg Eriksen
Elise Nyborg Eriksen
Artikler: 405