Filtrert kreativitet

Bak musikkprosjektet Philter finner Popklikk Magnus Gangstad Jørgensen. Akkurat nå serverer han massene vakre løgner, men i dette intervjuet gir han oss noen definitive sannheter om musikk.

– Hvordan vil du beskrive musikken du lager?
– Jeg vil beskrive musikken min som melodiøs og emosjonell. Den er ikke laget for å provosere frem tanker, men å heller være som en tankeleder.

– Forklar bakgrunnen til albumtittelen «The Beautiful Lies»

– Bakgrunnen for albumtittelen vil jeg ikke gå inn på. Den kan bety forskjellige ting, for forskjellige folk. Jeg har min mening med den, men vil heller at folk skal skape sin egen mening rundt den.

– Hvorfor begynte du å lage musikk?

– Har alltid vært en kreativ person. Tegnet veldig mye i mine yngre dager, så begynte jeg med film for så å gå over til musikk. Prøvde ut musikkproduksjon for moro skyld, men det viste seg å være en bra måte å få utløp for skapertrangen jeg sitter inne med.

– Plukk ut to favorittlåter fra skiva med begrunnelse.

– Mine to favorittlåter fra «The Beautiful Lies» er nok «Air» og «Blue Eyes». Fikk fanget noe veldig sårt i melodilinjen til «Air» som jeg er veldig fornøyd med, liker også dramaturgien i låten. «Blue Eyes» betyr mye for meg. Den ble skrevet etter en date jeg hadde med en jente som hadde (hun har vel forsåvidt enda) noen nydelige blå øyne som var til å drukne i.

– Tre beste album gjennom tidene ?
– Hmm, den er vanskelig altså! Veldig mye bra å velge i mellom!

3.»Xploding Plastix – Amateur Girlfriends Go Proskirt Agents» – En vill fusion av jazz og electronica, samt noen helt syke trommetracks som gir meg frysninger hver gang jeg hører dem!

2. «HIM – Razorblade Romance» – Det er den første skiva jeg kjøpte som jeg kunne høre fra A til Å og like hver eneste låt. Mye kule riff og helt fantastiske melodier!

1. «The Prodigy – Fat Of The Land» – Trenger vel egentlig ikke si så mye om denne skiva, alle har hørt noe fra den. Den kom ut i 1997, jeg hører på den enda.

– Kraftwerk eller Air ?
– Air, ene og alene på grunn av Cherry Blossom Girl.

– Bruce Springsteen eller Neil Young?
– Bruce Springsteen! Har ikke noe spesielt forhold til Neil Young, men The Boss har mye bra.

– Madonna eller Robyn?
– Uten tvil Robyn! Jenta har bein i nesa og lager fet musikk, kan ikke bli så mye bedre enn det.

– Hva slags forhold har du til streamingtjenester?
– Streamingtjenester har sine gode og vonde sider. Har selv akkurat kommet på Spotify og det funker veldig bra rent promoteringsmessig, så jeg er positiv til streaming, selv om en del bør gjører for å optimalisere det.

– Hva slags forhold har du til MGP?

– Hehe, jeg har ingen forhold til MGP utover «La Det Svinge».
Men syns det er koselig med folk som samles for å se det, og gjør en liten greie ut av det. More power to ya!


– Hvilken oppfinnelse skulle du ønske du hadde funnet opp?

– Hadde vært fett å være Bill Gates, sånn rent økonomisk sett, men tror det hadde vært enda fetere å kunne skryte av å ha funnet opp hjulet i sin tid!

– Hva er ditt favorittinstrument og hvorfor?

– Det må bli piano. Det er et utrolig allsidig instrument, samt at det er perfekt for å skape stemninger. Skulle ønske jeg hadde tatt timer i mine yngre dager, men neida, du var ikke kul om du spillte piano da….

– Favorittbok?

– Gummi-Tarzan faller inn i hodet som en av de store favorittene fra gamledager. Leser dessverre alt for lite nå til dags.

– Favorittfilm?

– «This Is England» er vel en av de store favorittene. En film jeg i utgangspunktet ikke hadde noe lyst til å se, men jeg ble overtalt og falt pladask for den. Utrolig fin film!

– Hvem er tidenes kuleste artist ?
– Tidenes kuleste artist…Tror jeg må komme med et skikkelig A4 svar her; Med ville dancemoves, sterke låter, sceneshow og outfits fra en annen verden så tror jeg nok det må bli Michael Jackson faktisk.
– Hvem er tidenes beste vokalist?
– Jeg er veldig stor fan av stemmen til Arnim Teutoburg-Weiß, vokalisten i Beatsteaks. Han har noe utrolig raspete men likevel varmt med stemmen sin. Perfekt rocke/punk vokal i mine ører.

– Hvem er tidenes mest underkjente artist?
– Nick Drake kanskje? Har ble riktignok anerkjent etter sin død (som så mange andre). Triste greier, fantastisk musikk.

– Hva heter Norges beste album gjennom tidene?
– Som nevnt tidligere; «Xploding Plastix – Amateur Girlfriends Go Proskirt Agents», den skiva gjorde virkelig noe med meg første gang jeg hørte den! Men vil også trekke frem «Resound» skiva til Ugress som var en stor inspirasjonskilde for meg i startfasen. 2 glimrende plater!

– Beste konsertopplevelse?
– Det må ha vært The Prodigy på Hove 2009. Skikkelig rave atmosfære, og når Keith kommer ned fra scenen og stiller seg rett foran meg, ble det fort utrolig god stemning! Hadde ikke stemme på 1 uke etter den konserten.

– Hvilke planer har du for fremtiden?

– Lage masse spennende musikk, gjøre masse konserter og holde hverdagen kreativ!

Elise Nyborg Eriksen
Elise Nyborg Eriksen
Artikler: 405