Ganske så genialt!

«Denne skiva er så veldreid og snerten at den burde vært på forsiden av Playboy», uttalte en kompis av meg da vi hørte på Mikal Cronins nye skive «MCII».

En skive som fikk oss begge til å tenke på favorittartister som Big Star, Beach Boys, Teenage Fanclub, Pixies, Fountains Of Wayne, Dream Syndicate, Velvet Crush og Lemonheads.   

Et par pils senere var vi skjønt enige om at Cronin nok hadde hatt større utbytte av å pryde forsiden av Mojo eller Uncut som begge hyller «MCII». Da kompisen fortalte at han gledet seg til dybdeintervjuet med Cronin i VG lo vi så høyt at ølskummet sprutet ut av ørene våre.

Kort fortalt har Cronin laget noe så komplisert som  et fengende, poppete og energisk album som han nå og da krydrer med med litt støy og noen herlige, vrengte gitarer.

Cronin, som er mest kjent som bassist Ty Segall Band, har stort sett gjort alt sjøl på «MCII». Vi snakker med andre ord om en ganske så genial fyr. Noe suverene låter som «Weight», «Shout It Out», «See It My Way» og «Peace Of Mind», er med på å underbygge.  

Et av årets beste album? You better, you better, you bet!

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1658