Hvordan ødelegge et talent

Noen få ganger dukker det faktisk opp et talent i de ekstremt mange tv-variantene av Idol, X Factor, The Voice, etc, etc, etc.

Jai Waetford deltok i den australske utgaven av X Factor og var en av dem man la merke til. 14-åringen dukket opp som et stjerneskudd og endte til slutt på tredje plass i finalen.

Fire dager etter at X Factor var ferdig, signerte han med Sony Music.

Etter det var det jamnt slutt. I hvert fall på interessen fra Popklikks side.

Det er interessant å se på utviklingen: Det er en klassisk oppskrift hvor underholdningsbransjen forsøker å forme artister i det konforme formatet de mener passer inn i dagens tidsbilde. Alle ser ut til å være på leting etter den nye Justin Bieber, siden omdømmet til superstjernen begynner å bli…kremt, skal vi si…passe tynnslitt.

Dermed klarer de å fjerne det som er av originalitet, menneskelighet og sjarme. Vi snakker tross alt om en ung gutt på 14 år, som til alt overmål spiller og komponerer egne låter.

Også Jai Waetford er dessverre blitt slukt av maskinen.

Følg utviklingen fra den første opptredenen i fjor, via X factorfinalen, til en liveopptreden og den ferskeste singelen hans.

Det hele er bare nitrist.

http://youtu.be/94lAIfY5p-E

http://youtu.be/ec0x_hcpxSs

 

Herman Berg
Herman Berg

Tidligere nyhetsredaktør i digi.no og redaktør av ABC Nyheter. I skrivende øyeblikk daglig leder i et selskap som gir ut papirmagasiner. Elsker musikk.

Artikler: 233