Ingen synger som Kevin

087B4D74-817F-4241-B678-CC868BD31C8BDexys: «Let The Record Show: «Dexys Do Irish And Country Soul» (album, 2016)

Fire år etter det deilige comebackalbumet, «One Day I’m Going To Sour», klinte Kevin Rowland og Dexys til med et rent coveralbum med fokus på irsk musikk; landet Rowlands foreldre vokste opp i, og klassikere fra folk som Rod Stewart og Joni Mitchell.

Om det funker? Ehh…ja!

Faktisk så funker det så bra at enkelte i Popklikk-redaksjonen begynner å grine hver gang «Let The Record Show: Dexys Do Irish And Country Soul» slippes løs. Rowlands vokal, som slikker lytteren på nesetippen, er så fantastisk at selv superlativene smuldrer opp og forsvinner ut av vinduet. Vi snakker med andre ord om et realt hakeslepp. Ingen synger som Kevin. Basta.

At det lettbente og elegante lydbildet, med strykere både her og der, tilfører låtene enorme mengder energi og jubalong, hersker det nada tvil om.

Tidvis sukkersøtt, ja vel, men det jøkke no så lenge bandet på nydelig vis puster nytt liv inn i gamle klassikere som «The Town I Loved So Well», «40 Shades Of Green», «Carrickfergus», «I’ll Take You Home Again, Kathleen» og «Both Sides Now». Bare for å nevne noen.

NB! Den 25. september slippes Kevin Rowlands legendariske soloalbum fra 1999, «My Beauty», på rosa vinyl. Et album bestående av nydelige tolkninger av andres låter, som for eksempel «The Greatest Love of All» og Squeeze-klassikeren «Labelled With Love. At Rowlands kanonversjon av «Thunder Road» endelig har funnet sin plass på plata er svært gledelig. Så joda, vi snakker obligatorisk innkjøp på en platebutikk nær deg.

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1641