Knall låt, fet video!

Foruten å digge Hakan Markussens “Guys Like You And Me”, har Popklikk falt pladask for låtas stilige video som nylig ramlet ned fra himmelen.

Noe vi selvfølgelig måtte snakke med Hakan om. Men før vi ruller ut nye spørsmål, minner vi om hva Hakan uttalte om låta da vi intervjuet han om hans supre debutskive, “The Track”:

”Guys Like You And Me” er en bred fortelling som inkluderer mye og jeg vet kanskje ikke helt selv hva den inkluderer. Noen ganger er det sånn at låta blir litt til av seg selv. I dette tilfelle har det nok vært litt slik. Jeg leste et sted at Joan Baez spurte Bob Dylan en gang om hva en bestemt låt handlet om. Da svarte Dylan at han ikke visste hva den handlet om. At låta bare kom til ham. Akkurat dette kan jeg kjenne meg litt i igjen i når det gjelder ”Guys Like You And Me”.

– Hvordan oppstod ideen til videoen?

– Det var regissør Ronnie MAG Larsen som kom opp med ideen til videoen. Vi hadde snakket om å gjøre en musikkvideo i ganske lang tid, men da til en annen låt fra albumet. Tilslutt ble det ”Guys Like You And Me” som også er den andre singelen fra albumet mitt, ”The Track”, som kom ut i vår. Ronnie var inspirert av Jonathan Glazers video til Nick Caves ”Into My Arms” og albumcoveret til ”The Track”, som er gjort av Ingvil Giskeødegård. Ronnie var også opptatt av at videoen skulle bli mer optimistisk enn Glazers video, noe den også ble. Vi hadde ingen storslått plan da vi gikk i studio. Vi hadde annonsert etter skuespillere på Facebook og merkelig nok dukket det opp et perfekt antall mennesker. Jeg synes videoen ble veldig fin. Foruten Ronnie MAG Larsens flotte regi og klipping, synes jeg Tor Orset gjør en formidabel jobb med kamera og lys.

– Plukk ut fem låter som er skapt for sommeren.

– ”Alexander Kiellands Plass” og ”God Natt Oslo” av Lillebjørn Nilsen, ”Sound Of Silence” av Simon & Garfunkel, ”Going To Carolina” av James Taylor og ”Seven Wonders” av Fleetwood Mac.

– Hva slags musikk har du hørt på den siste uka?

– Den siste uka har jeg hørt mye på Ole Paus sin siste plate, ”Avslutningen”. Og jeg synes det låter best når han synger selv. Paus har en spesiell evne til å skjære ting ned til beinet i tekstene sine. Han skildrer universelle temaer som vennskap, kjærlighet, tapt kjærlighet og hjemløshet på en troverdig måte. ”Kom Hjem” er kanskje favoritten.

– Skal du på festival i sommer?

– Denne sommeren har jeg satt av til å skrive låter og gleder meg til å kunne gå i dybden på det. Jeg har jo tanker om å spille inn et album nummer to på et tidspunkt, og da kommer jeg til å trenge flere låter. I etterkant av releasen av ”The Track” har jeg gjort en del konserter, og vil fortsette med det til høsten.

Konsertene til Hakan vil bli lagt ut påhttp://hakanmarkussen.com/live/

 

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1658