Knuser all motstand

8884AB46-89E1-4FE1-93DF-3C9BACA00F36Om klokkene ikke akkurat ringer for deg når navnet Jason Falkner kommer deg i møte, er det både forståelig og litt trist. Forståelig fordi Jason ikke akkurat er allemannseie, trist fordi han, godt hjulpet av produsent Nigel Godrich, lagde et av 1990-tallets fineste popalbum.

For på «Can You Still Feel? » brenner Jason for kunsten. Han knuser all motstand og knekker opptil flere koder. Han svulmer, han bedrar og han overvinner.

At verden ikke evnet å ta i mot ham, da han vandret ned fra fjellet med et funklende nytt album i det herrens år 1999, var ingen bombe. For som mange kritikerroste artister før ham, valgte folket heller å danse i takt med Madonna og hva de nå heter alle sammen. Du vet, dansefolket som trener 40 ganger i uka framfor å skrive egne låter.

Jason, som før han gikk solo spilte i herlige orkestre som Three O’Clock og Jellyfish, må definitivt ha fått i seg så store mengder med styrkedråper da han ga seg i kast med «Can You Still Feel?», at han fikk direkte kontakt med sin skaper.

Musikken som strømmer mot deg fra «Can You Still Feel? » kan best beskrives som powerpop, eller kanskje bedre; en poppete utgave av Matthew Sweet med en touch av Aerosmith, Wings og XTC.

Å trekke fram enkeltlåter blir bare tøvete. At en av sangene går under navnet «My Lucky Day» er selvfølgelig ikke tilfeldig.

Capice?

 

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1643