Legemets oppstandelse

Plateanmeldese: Kristi Brud – «Alt er nytt» (album, 2023)

Bandet med det noe kontroversielle navnet Kristi Brud gjenoppstod fra ruinene av Hjerteslag en gang i fjor. De fire tidligere medlemmene av nevnte band har markert seg som et sterkt liveband, og etter noen spennende singler, inkludert fjorårets potente «Spiller Ingen Rolle», er de nå ute med det ambisiøse og kruttsterke debutalbumet «Alt er nytt».

Låtene er mørkere enn hos Hjerteslag, selv om grunnstammen på en måte er den samme. «En gang til» kunne for eksempel like gjerne vært på en av skivene med moderbandet.

Røttene til Kristi Brud er å finne i den tunge enden av skalaen i britisk new wave, og det er ikke til å unngå at man trekker paralleller til Skambankt, som la opp for ett års tid siden. I likhet med Skambankt legger Kristi Brud vekt på gitarriffene og den tunge bassen, bare hør den glimrende «Paradis».

Det obligatoriske oppgjøret med oppveksten i bibelbeltet får vi både i førstelåten «Dine foldete hender» og i «Små liv». Plata er produsert av Robert Jønnum, som også har produsert for Hvitmalt Gjerde og brorparten av bergensbølgen. Allestedsværende Mattias Tellez har lagt sin hånd på verket i masteringa.

Beste spor: «Spiller ingen rolle», episke «Små liv», «Paradis», drivende «Flammehav» og den The Cure-aktige sistelåten «Bare dråper».

Kristi Brud har funnet sin egen plass i Paradis med «Alt er nytt», og godt er det, for vi trenger slike band her i landet.


Publisert

i

, ,

av

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *