Legende som leverer

99D9282C-48C2-4715-890E-3DB2C516F641Plateanmeldelse: Don Bryant – «You Make Me Feel» (album, 2020)

Ikke hørt om Don Bryant? Det er både mulig og tilgivelig. Bryant (78) er nemlig mest kjent som låtskriver – aller mest kjent er låta han skrev sammen med sin ektefelle Ann Peebles – «I Can’t Stand the  Rain» – en av de fineste låtene utgitt på den eminente sørstatssoul-labelen Hi Records. At låta senere ble en hit også med Tina Turner har garantert vært bra for økonomien til Bryant og Peebles.

Don Bryant skrev også veldig mange andre låter for Peebles, Otis Clay og andre Hi-artister, 154 i alt. Om du ikke kjenner Peebles heller, er det bare å sjekke ut hennes fantastiske Hi-innspillinger fra tidlig 1970-tall. Ved siden av Al Green er dette kremen av sørstatssoul på den legendariske Memphis-baserte labelen.

Bryants nye album, «You Make Me Feel», er bare hans tredje soloutgivelse (den forrige kom i 2016). Som den forrige inneholder den flere nyinnspillinger av Hi-klassikere – blant dem Ann Peebles’ suggererende «99 Pounds» (som han skrev) og «I Die a Little Each Day», som først ble spilt inn med nevnte Clay. Nivået er skyhøyt, og Bryants vokal er pitch-perfekt (selvsagt), sterk og inntagende, bandet rent ut eminent.

Liker du din soulmusikk slik den lød et sted mellom 1964 og 1974, bør du låne ører til dette, og kjenner du Hi-katalogen fra før, er dette en sikker vinner. Kjenner du mot formodning IKKE til Hi Records, med den rikholdige soulkatalogen, har du et misunnelsesverdig berikende prosjekt foran deg.. Med Dylan friskt i minne er det bare å konstatere at 78/79-åringene leverer i 2020!

Morten Solli
Morten Solli
Artikler: 146