Livlig på Mars

Jeg tror absolutt det er liv på Mars. Rettere sagt, hele Popklikk-redaksjonen er overbevist om at det er liv og røre på den røde planeten. Årsaken er at Erik Tandberg mener det. 

I et intervju med Teknisk Ukeblad slår han det klokkeklart fast, i hvertfall på forsiden av magasinet: – Jeg tror det er liv på Mars.

Hvis du leter godt inne i bladet finner du en bildetekst med en liknende meningsytring: – Jeg tror og håper det finnes levende mikroorganismer på Mars.

For dere som er helt uten romfølelse kan vi opplyse at Erik Tandberg er en norsk TV-legende. Han kommenterte den første månelandingen 20. juli 1969. Han er i sitt åttiende år, er utnevnt til Ridder første klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden og arbeider fortsatt som konsulent for Norsk Romsenter.

Hadde det gått som Teknisk Ukeblad spådde i et euforisk øyeblikk i 1969, hadde menneskeheten satt sin fot på Mars allerede innen 1985. Tandberg synes det er trist han ikke får oppleve den første bemannede landingen på planeten. En slik ferd tar nesten tre år og blir først en realitet når Erik har rundet de 100. Vi er også veldig lei oss for at Erik er lei seg.

Vi lover, TV-legende Erik, å forsøke å forhindre at Mars Bars får plass som sponsor på skjermen! For ikke å snakke om at Bruno Mars kanskje vil lage sin egen intergalaktiske nasjonalsang som han vil prakke på marsboerne.

NASA tror organisasjonen vil være i stand til å sende et bemannet romskip til planeten om 20 år. Spørsmålet er hvor peiling NASA har. OK, de har fikset noen måneferder og greid å fjernstyre et romfartøy trygt ned på overflaten av Mars, så litt snøring har de.

Men musikk, det har de overhodet ikke peiling på!

For å gi det ubemannede fartøyet Curiosity en myk start hver Mars-morgen har de valgt musikk av The Beatles, The Doors, Everly Brothers og Frank Sinatra. «Good Morning Good Morning, Break On Through, Wake Up Little Susie og Come Fly With Me» er blant låtene som marsbeboerne får servert av oss jordboere.

Ærlig talt: Hvis man først skal invadere en ny planet og gjøre et solid førsteinntrykk , så er dette for svakt!

Britiske New Musical Express har lansert sin egen shortlist, hvor Ash med «Girl From Mars» og Kelis med «Mars» troner på toppen.

Her er Popklikk langt mer enkle: Vi ville plukket ut én god sang som skulle gå igjen og igjen, i loop. David Bowies «Life On Mars?’» er det naturlige valget. Bowie er jo en fremsynt kar som allerede ved inngangen til 70-tallet stilte det ultimate spørsmålet – som Erik Tandberg gir svaret på 40 år senere.

Se Mick Rocks klassiske video. Den er tatt opp bak scenen i Londons Earls Court før singelen ble sluppet i 1973.

http://youtu.be/v–IqqusnNQ

Herman Berg
Herman Berg

Tidligere nyhetsredaktør i digi.no og redaktør av ABC Nyheter. I skrivende øyeblikk daglig leder i et selskap som gir ut papirmagasiner. Elsker musikk.

Artikler: 233