Nok et feiende flott album

FF62EF41-0A4B-4459-A011-F006A806AC8DPlateanmeldelse: Ingvild Flottorp – «I Just Wanna Know It All» (album, 2022)

Ingvild Flottorps debutalbum fra i fjor, «It All Seems So Clear», er så feiende flott at jeg hadde det svært høyt opp på lista da jeg kårer fjorårets beste norske plater. Måten hun smeltet sammen pop og country på, fikk meg til å konkludere med at hun lagde musikk hentet fra den gjeveste hylla i platebutikken da jeg anmeldte plata. Ei plate som endte opp med å bli nominert til Spellemannprisen i kategorien «country», og som etter min mening burde ha vunnet.

Og nå er hun altså tilbake med oppfølgeren, «I Just Wanna Know It All», et album som følger mye av den samme musikalske suksessoppskriften som på debuten.

Som medhjelpere har hun nok en gang henvendt seg til storesøster Johanne Flottorp (som på nydelig vis fyller plata med lyden av både fele og hardingfele) og storebror Tobias Flottorp Heltzer, kjent fra band som The Northern Belle og Ruby Red & The Moonshine Brothers.

Etter å ha hørt på plata noen ganger, er det nesten så jeg begynner å tro på julenissen igjen. For «I Just Wanna Know It All» er en gave av et album som er minst like godt, om ikke bedre, enn det suverene debutalbumet.

Som på debuten lager fremdeles Flottorp glimrende countrypop som rett som det er sender tankene til artister som Kate Bush, Iris DeMent og Marit Larsen. Og da kanskje spesielt sistnevnte. Flottorps vare og nydelige stemme er en av platas store beholdninger, en stemme som ligger langt foran i lydbildet og kaster konfetti over samtlige av platas 13 låter.

Ingvild Flottorp, som har skrevet alle låtene, har fått usedvanlig god hjelp av av storebror Tobias, som foruten å spille en haug med instrumenter, har pakket låtene inn i et behagelig, luftig og detaljrikt lydbilde der det er plass til både autoharpe, omnichord, akustiske og elektriske gitarer, ymse tangentar, trommemaskin, pedal steel, fele, hardingfele, fiolin, cello og deilige harmonier.

Resultatet er et svært iørefallende og melodiøst album fylt med låter som fester seg så godt som umiddelbart. Låter, som selv etter mange gjennomlyttinger, nekter å slippe taket. At jeg liker alle låtene på ei plate, er sjelden kost, men selv etter flere gjennomlyttinger har ingen av låtene falt av lasset ennå.

Favoritter? Vanskelig, men om man ikke faller pladask for «Up on the Hill», tittellåta, «Here I Go», «Childhood Years», «Like A Child» (som avsluttes med en forrykende gitarsolo), «For The Girls», «Colors Are Fading Too», «Telling Me Lies» (en nydelig countryduett med Mathias Hammersmark Olsen) og «Parents», skjønner jeg absolutt ingenting. For med «I Just Wanna Know It All» har Ingvild Flottorp laget nok et feiende flott album!

Foto: Vestkyst Records (promo)

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1656