Nordmann (37) hater «The Fox»

Ylvis-hater snakker eksklusivt ut i Popklikk.

Kan 39 millioner mennesker ta feil? Ja, mener mannen vi har snakket med. Vi opplyser om at personen velger å forholde seg anonym ettersom han frykter sterke og kanskje voldelige reaksjoner fra omverdenen for sine kontroversielle synspunkter.

Hva er problemet ditt med rever?
– Egentlig har jeg ikke så mye i mot dem, men de er slu, fake og passe cocky. Ta reveenka, for eksempel: hun har en forsagt liten katt til hushjelp. Hun gidder ikke en gang hente skoene selv når hun skal ut og “få et godt råd” av en revekjekkas. Reven er jo en rovdyrart i hundeslekten, så at den avgir et par bjeff og litt uling skulle ikke overraske mange. Skjønner ikke helt hva Ylvis-brødrene lurer på.

Tar virkelig 39 millioner mennesker feil?

– Ja, i hvert fall 38 av dem, når man så til de grader lar seg lure av massesuggesjon. Jeg antar halvparten er sett av fireåringer med egen iPad som har lært å skrive “fox” på egenhånd. På fanget til stolte foreldre. It’s spreading like a disease. For å sitere en likesinnet venninne: “Sjelden har en rev fått meg til å le så lite”.

Hva er det verste med Ylvis-hiten?

– At innbilte dyrelyder krysses med David Guetta på en dårlig dag. Perfekt for russen og hits for kids. Når i tillegg foredragsholdere bruker låta for å få i gang næringstopper etter lunsj på seminar, så er nok sagt. Noen vil kalle det genialt.

Liker du andre dyrelåter som «Cry Wolf» eller «Crocodile Rock» for eksempel?

– Åjada! “Lovecats” The Cure, “Can your pussy do the dog?” The Cramps, “Rock lobster” b-52’s, “Buffalo stance” Neneh Cherry, “Hounds of love” Kate Bush, “White rabbit” Jefferson Airplane…

Hva skal vi så høre på hvis vi ikke kan ha «The Fox» på repeat?
– “Fox on the run” med Sweet.

Elise Nyborg Eriksen
Elise Nyborg Eriksen
Artikler: 405