Pinglefisk stoppes av skotsk snøvær

I kveld skulle jeg vært på en veldig spesiell konsert på Slettevold gård på Mysen. Den gamle poeten og proghelten Derek William Dick, bedre kjent som Fish, hadde planer om å opptre akustisk i en låve for et begrenset antall fans.

Fish skulle spilt i Drammen, i Oslo og på Mysen på denne miniturneen.

Det blir det ikke noe av.  Den omfangsrike frontfiguren, som på 80-tallet hadde stor suksess i Marillion, har latt seg stoppe av litt lett snøfall på de britiske øyer. Nå skal det nevnes at flyplassen i Edinburgh er stengt, men det er en stakkarslig unnskyldning når det finnes mange andre måter å komme seg frem på her i verden.

Mr. Dick sier på sine Facebook-sider at festing med vikinger i tre dager til ende alltid er å foretrekke fremfor det å bli hjemme, men at partyet denne gang var utenfor hans kontroll. Han lover å komme sterkere tilbake til våren, med en turné i hele Skandinavia.

I mellomtiden får vi trøste oss med en skotsk ale av typen Belhaven og en sniktitt på det som kunne blitt en stor musikkopplevelse før jul.

Herman Berg
Herman Berg

Tidligere nyhetsredaktør i digi.no og redaktør av ABC Nyheter. I skrivende øyeblikk daglig leder i et selskap som gir ut papirmagasiner. Elsker musikk.

Artikler: 233