Popkick – ukas utvalgte låter

0707AB47-0509-4FC5-8AE7-6B4768499446Popkick er smakebiter og omtaler av nye plater eller låter det er flaut ikke å kjenne til – omhyggelig kuratert av Popklikk, redaksjonen med landets overlegent beste musikksmak.

Posterboys: «Waste of Time» (singel)

Jadda! 2 minutter og 23 sekunder med enda mer powerpop-eufori fra Oslo-bandet Posterboys. De fleste kan gi ut én bra singel, når det begynner å bli flertall av dem, da er det bare å spisse ørene og se fram til neste album fra denne fine gjengen. «Waste of Time» er altså bandets andre smakebit fra nytt album og den overbeviser, med fuzzete gitarer, store trommer, en catchy melodi og et refreng som tatt ut av 90-tallets småstøyete indiescener.

The Pinkertons: «It Ain’t Love» (singel)

Popklikk satte stor pris på den forrige singelen fra The Pinkertons, «Make Ends Meet». Denne gangen er den litt rå indie-popen byttet ut til fordel for et mer variert lydbilde. «It Ain’t Love» bæres i stor grad av vokalist Gorm Kjærås Dahls vokalinnsats, der han både roper høyt og viser evnen til å ta det ned. Det er rock’n’ roll dette, men med kunstpop-krydder i arrangement, så vel som instrumentering. Skal jeg trekke fram en samtidig artist, må det være Daniel Romano. Hans evne til å variere uttrykket, men samtidig beholde en emosjonell kjerne, den hører vi også hos The Pinkertons. Hva kommer rundt neste korsvei, mon tro?

Hope of the Neighborhood: «Pocket Full of Posies» (singel)

Bandnavnet kan kanskje gi assosiasjoner til amerikansk emo-indie eller noe sånt, men denne Oslo-gjengen lager følsom indie-pop der vi hører ekko av storheter som Kings of Convenience eller The High Llamas. «Pocket Full of Posies» er en fin og melodiøs høstsingel som snirkler seg inn i øregangene, med et særdeles behagelig akustisk lydbilde, krydret med godt tangentspill. Anbefales på alle spillelister med interesse for melankolsk og melodiøs pop-musikk!

Futurebirds: «Waiting on a Call» (singel)

Popklikk-Espen (den yngre) har et knippe favorittband som han gjerne vil at flere låner øret til! Futurebirds er ett av dem. Dette er en særdeles sjarmerende gjeng (sjekk dem på sosiale medier!) fra Athens i USA som har flere meger gode album i ermet. Etter jul kommer deres nye album «Teamwork». «Waiting on a Call» er tredje singel ut, en meget fin country-rock-ballade om det å ta vare på nære relasjoner og familie, selv når vi kanskje føler at tiden ikke strekker helt til. Det er et herlig Wilco-stuk på denne, men det er helt ålreit det, og når de nydelige harmoniene løfter låta et par hakk og vel så det, da er vi popklikkere solgt.

Darling West: «Can’t Help It» (singel)

Darling West er en av de aller beste artistene i den norske americana-bølgen som det snakkes så mye om for tiden. Et strålende liveband er det, men heldigvis smitter denne energien over på innspillingene også. «Can’t Help It» er nok et eksempel på det. Dette er en energisk country-poplåt med som kanskje bærer bud om enda mer poprock enn country på den neste plata? Jeg får litt heartland-rockvibber av gitarspillet mot slutten og før dette har vokalist Mari Sandvær Kreken som vanlig overbevist over et florlett lydbilde med akustiske gitarer og banjo. Ryktene sier at bandet har samarbeidet med Nashville-sjef Aaron Lee Tasjan på det kommende albumet, så da gleder vi oss litt ekstra!

Espen D.H. Olsen
Espen D.H. Olsen
Artikler: 167