Popklikk hjelper: Kanye West

Kanye West er i vinden som aldri før. Rapperen  høster inn tildels euforiske anmeldelser for den nye plata «My Beautiful Dark Twisted Fantasy» og den überambisiøse video/kortfilmen Runaway.

Men, akk. Alt er ikke bare velstand.  Kanye er utsatt for en massiv motbør i USA for sin til tider irrasjonelle og stormannsgale oppførsel. Misnøyen kommer blant annet av den famøse opptredenen til Kanye på MTV Video Music Awards hvor han rev mikrofonen ut av hendene på Taylor Swift og ropte at Beyonce burde ha vunnet prisen.

På årets thanksgivingparade gjennom New Yorks gater på torsdag toppet det seg og Kanye ble rett og slett buet ut av folkemassene. Det er ikke bare lett å være rapper med andre ord. Folk får rett og slett nok av selvskryt og masing om bitches og bling.

Popklikk vet selvsagt råd: Kanskje du bare skulle slappe av litt, Kanye? Kanskje du rett og slett skulle slutte å være så tøff i trynet og rappe om litt mer om hverdagslivet?

Dette inspirerer oss til å gi dere to antirap- eller i alle fall alternativrap-videoer på rappen.

Den første er «Everyday Normal Guy» av komikeren Jon Lajoie. Han har hardtslående budskap som : I like the show Grey’s Anatomy, Motherfucka!

Den andre kommer fra Popklikkfavorittene Flight of the Conchords. I «Hiphopopotamus vs. Rhymenoceros» diskuteres de viktige tingene i livet.  Cause I rap about reality, Like me and my grandma drinkin’ a cup of tea.

Ta lærdom Kanye!

Elise Nyborg Eriksen
Elise Nyborg Eriksen
Artikler: 405