Popklikk julekalender: 17. desember

278C23FE-F51E-41BF-8861-6277D02A5E22Popklikks julekalender vil i løpet av 24 hektiske dager, og i god tid før sølvguttene synger julen inn, presentere gammel og ny musikk vi har hørt mye på i løpet av året.

Vårt ønske er, just like Jesus, å formidle et kjærlighetsbudskap til menneskeheten. Men der Jesus rettet blikket mot evigheten, er vårt mål å skjenke alle verdens popklikkere musikk som øker livskvaliteten i den korte tiden vi rusler rundt på planeten Tellus.

Vi håper dere lar dere inspirere, og at dere lytter litt ekstra på låtene og skivene vi, med hjertet i hånda, presenterer for dere.

Sarah Cracknell: «Red Kite»

Prisen for «Årets sommerplate» 2015 gikk til Sarah Cracknells «Red Kite». Om navnet ikke sier deg en puck, kan Popklikk opplyse at Sarah er mest kjent fra det utrolig deilige, og særdeles britiske popbandet, Saint Etienne.

«Red Kite» består av en haug vanvittig behagelige og svært iørefallende låter. De nydelige arrangementene; jada vi snakker både strykere, steelgitarer og lekne gitarpartier, løfter flere av låtene så høyt til værs at de nesten håndhilser på Selveste Selveste. Noe låter som «Nothing Left To Talk About» (med Nicky Wire fra Manic Street Preachers), «Underneath the Stars», «Take the Silver» og «It’s Never To Late» er (svært) gode eksempler på.

 

 

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1645