Popklikks julekalender: 14. desember

FF1DFECB-880E-48DB-BC3C-24B25B2470F2Popklikks julekalender vil i løpet av 24 hektiske dager, og i god tid før sølvguttene synger julen inn, presentere gammel og ny musikk vi har hørt mye på i løpet av året.

Vårt ønske er, just like Jesus, å formidle et kjærlighetsbudskap til menneskeheten. Men der Jesus rettet blikket mot evigheten, er vårt mål å skjenke alle verdens popklikkere musikk som øker livskvaliteten i den korte tiden vi rusler rundt på planeten Tellus.

Vi håper dere lar dere inspirere, og at dere lytter litt ekstra på låtene og skivene vi, med hjertet i hånda, presenterer for dere.

Gilbert O’Sullivan: «Gilbert O’Sullivan» (album)

På sitt siste album høres min gamle barndomshelt ut som Paul McCartney i en myk innpakning. Åpningssporet, «At the End of the Day», er utsøkt pop mens påfølgende «The Same the Whole World Over» gyng, gyng, gynger av gårde ikledd en snerten gospeldrakt. Brorparten av låtene er så melodiøse og fintfølende at guttungen i meg smiler fra øre til øre. Musikken, som er bygd opp rundt Gilberts piano og stemme, er satt inn i et enkelt og effektivt lydbilde snekret sammen av den eminente produsenten Ethan Johns. Et lydbilde der orgler og deilige gitarsnutter fargelegger låtene på en herlig måte.

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1658