Popklikks julekalender: 2. desember

5FD6C763-92C1-41AD-81D7-0F1D83EF855DPopklikks julekalender vil i løpet av 24 hektiske dager, og i god tid før sølvguttene synger julen inn, presentere gammel og ny musikk vi har hørt mye på i løpet av året.

Vårt ønske er, just like Jesus, å formidle et kjærlighetsbudskap til menneskeheten. Men der Jesus rettet blikket mot evigheten, er vårt mål å skjenke alle verdens popklikkere musikk som øker livskvaliteten i den korte tiden vi rusler rundt på planeten Tellus.

Vi håper dere lar dere inspirere, og at dere lytter litt ekstra på låtene og skivene vi, med hjertet i hånda, presenterer for dere.

Hand Habits: «placeholder» 

 Vi anmelder ganske mange plater i løpet av et år. Noen ganger går plater oss hus forbi eller så strekker tiden rett og slett ikke til. Hand Habits’ plate fra 2019 er en av de platene vi har lyttet til, men aldri fikk knotet ned noe om på pc’en.

«placeholder» er Meg Duffys andre plate under bandnavnet Hand Habits. Duffy er en av indie-rockens beste gitarister, kjent blant annet fra backing-bandet til Popklikk-favoritten Kevin Morby. Hun har også bidratt på plater med The War On Drugs og Weyes Blood.

Her får vi relativt lavmælt og nedstrippet indierock kjennetegnet av glassklar produksjon, Duffys nedpå-vokal og lekkert porsjonerte gitartoner. Det går i midtempo, men med fint avstemte arrangementer der en grunntone og låtas melodi etter hvert fester seg i hjernebarken.

«can’t calm down», «jessica», «what’s the use» og «the book on how to change part II» er våre låtanbefalinger, men «placeholder» er et album som fortjener å nytes i sin helhet, i et jafs.

Vi kan bare angre, vi som ikke fikk med oss da Kevin Morby med Duffy i bandet besøkte Norge for et par år siden. Nå er Duffy ikke lenger sidekick, men styrer showet på egen hånd i Hand Habits. Dette er en gitarist, låtskriver og bandleder det blir interessant å følge videre i årene som kommer!

Espen D.H. Olsen
Espen D.H. Olsen
Artikler: 167