Popklikks julekalender: 20. desember

7ADC5B46-1FE7-42D5-B09D-C88233F1F593Popklikks julekalender vil i løpet av 24 hektiske dager, og i god tid før sølvguttene synger julen inn, presentere låter fra album vi har hørt så mye på i løpet av året at enten låtene eller platene med meget stor sannsynlighet befinner seg på en eller annen liste når Popklikk oppsummerer musikkåret 2018 på nyåret (puh!).

Vårt ønske er, just like Jesus, å formidle et kjærlighetsbudskap til menneskeheten. Men der Jesus rettet blikket mot evigheten, er vårt mål å skjenke alle verdens popklikkere musikk som øker livskvaliteten i den korte tiden vi rusler rundt på planeten Tellus.

Vi håper dere lar dere inspirere, og at dere lytter litt ekstra på låtene og skivene vi, med hjertet i hånda, presenterer for dere.

The Essex Green: «Hardly Electronic»

Etter en 12 år lang pause er endelig The Essex Green tilbake med ny musikk. Og jeg kan med begge hendene hevet høyt over hodet proklamere at deres nye album, «Hardly Electronic», er akkurat så skranglete elegant og melodiøst som jeg hadde håpet på.

De tre første låtene på plata, som alle ble sluppet som musikalske smakebiter i forkant av utgivelsen, er så måpende melodiøse og energiske at man nesten snubler av musikalsk lytteglede. Men det stopper selvfølgelig ikke der; så godt som alle låtene gir voldsomme utslag på lykketermometeret. På sitt beste er denne plata absurd bra!

 

 

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1655