Popklikks julekalender: 9. desember

C7DCCDCB-08FF-4F15-ACD8-AD1018EE9A83Popklikks julekalender vil i løpet av 24 hektiske dager, og i god tid før sølvguttene synger julen inn, presentere gammel og ny musikk vi har hørt mye på i løpet av året.

Vårt ønske er, just like Jesus, å formidle et kjærlighetsbudskap til menneskeheten. Men der Jesus rettet blikket mot evigheten, er vårt mål å skjenke alle verdens popklikkere musikk som øker livskvaliteten i den korte tiden vi rusler rundt på planeten Tellus.

Vi håper dere lar dere inspirere, og at dere lytter litt ekstra på låtene og skivene vi, med hjertet i hånda, presenterer for dere.

The Replacements: «All Shook Down» (album)

The Replacements svanesang, «All Shook Down», regnes av mange som Paul Westerbergs første soloprosjekt. Magien i bandet var borte, og selv om de andre gutta stakk innom var det Westerberg som stod for det meste. Bob Stinson hadde for øvrig falt av lasset allerede etter suverene «Tim».

I følge mine ører er «All Shook Down» definitivt et av The Replacements aller beste album. Da det landet i 1990 ble jeg så bergtatt at det tronet øverst på lista da musikkåret skulle oppsummeres. Og i motsetning til musikkmagasinet Rolling Stone, som belønnet plata med to av fem stjerner, hadde jeg selvfølgelig helt rett.

«All Shook Down» står nemlig like fjellstøtt den dag i dag, 29 år etter fødselen.

«Sadly Beautiful», med John Cale (han, ja!) på fiolin, er fremdeles en usedvanlig vakker låt, mens «Merry Go Around», «One Wink At The Time», «Nobody», «When It Began», «Attitude» og «Torture» er så fengende og deilig skranglete at det kan virke som om sola aldri gikk ned og tiden har stått stille,

Sammen med «Tim» og «Let It Be» utgjør «All Shook Down» en musikalsk treenighet The Replacements, og da spesielt Paul Westerberg, kan være usedvanlig fornøyde med.

Skulle det vise seg at du ikke har noen av dem, kan du glede deg til noen svært gode dager i selskap med en av tidenes tøffeste band. Det er bare å fyre opp og kline til.

 

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1645