Rett fra hjertet

"We Blister And We Bleed"

PLATEANMELDELSE: Tommy Tokyo: ”We Blister And We Bleed”

Tommy Tokyos nye plate ”We Blister And We Bleed” slipper ikke taket. Den har lenket seg fast. Det føles som om den har noe på hjertet som gjelder akkurat meg. Noe som betyr at vi har blitt veldig glade i hverandre.

– Hvordan har du det i dag da, Espen?

– Joda, jeg har det fint jeg ”We Blister And We Bleed», kanskje litt skuffa over at United har tapt så mange kamper i det siste, men jeg har jo deg!

– Det var godt å høre, Espen. Jeg prøver jo så godt jeg kan. Men hva er det med meg du liker så godt? Jeg håper for guds skyld det ikke bare er coveret.

– Neida, det er helt andre ting, ”We Blister And We Bleed”, selv om coveret er fint nok. Men det å sette ord på ting, er alltid vanskelig. Jeg bare liker deg, liksom.

– Kom igjen, a. Jeg trenger å vite det.

– Okay da, jeg synes du er så jævlig vakker. Du treffer noe i meg som får trærne til å ramle i bakken med så stor kraft at fuglene får latterkrampe.

– Oj!

– Jepp, du ba om det. Trikset med deg, ”We Blister And We Bleed”, er at du er vakker på en inderlig og varsom måte. Rett fra hjerte og niks silikon. Du er bare deg selv. Musikken din bærer på en ømhet og tilstedeværelse som de fleste kan kjenne seg igjen i. Tekstene dine tar opp alt fra lykke og kjærlighet til bunnløs sorg og resignasjon.

«We Blister And We Bleed” feller en tåre.

– Slutt å grine. Ta det til deg, omfavn det. Både arrangementene, tekstene og melodiene er hentet fra øverste hylle. Måten du blander rock, country og norske folketradisjoner på er helt topp. Også synger du så fint. Stemmen din er kanskje det beste med hele plata. Du synger som en prins, en prins som får meg til å tenke på Neil Young, Eels og Nick Cave.

– Er det ingenting du ikke liker ved meg, Espen?

– Ikke bli innbilsk! Ingen er perfekte! Førsteinntrykket var at du manglet litt variasjon, at du ikke bød nok på deg selv. Men det gikk over på den tredje daten. Nå føles det mer som en styrke.

– Har du noen favoritter, da?

– Egentlig ikke, ”We Blister And We Bleed”. Jeg kjøper hele pakka.

– Kom igjen, a?

– Mas, mas over hela linja. Men okay.”Petunia And The Big Kid”, ”If There Ever Was A Paradise”, ”Torture Behind The Door” og ”Until The Chimes Of Danny Boy”

– Sees vi kveld?

– Jepp, men du bør trimme skjegget for Rosanna Cash stikker også innom.

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1656