Rolling Stones bør satse på hip-hope!

keith-mickDet kommer et tidspunkt hvor alle band bør se seg i speilet og konkludere med at det var gøy så lenge det varte, men nå er det kanskje tid for å satse på noe annet. Imidlertid er vi litt i tvil om at Stones kommer til å erkjenne sin besøkelsestid. 

Løsningen trenger imidlertid ikke bli rullatorer. Da Rolling Stones ga jernet på Nya Ullevi i 1982, var det mange av mine kompiser som mente de snart burde legge inn årene. Det var før de hadde fylt 40.

34 år senere ruller steinene fortsatt, selv om det er langt mindre hyppig enn før. Imidlertid er det noen av deres jevnaldrende som begynner å innse at teppefall er nært forestående. Paul Simon har nettopp sluppet et nytt album, skal ut på Europa-turné (inkludert Oslo) i høst – etter det er det sannsynligvis slutt med musikkopptredener for legenden. Mannen, som har holdt på som artist siden han var 13 år, trenger 15 timers søvn hver natt, må hvile stemmen i dager av gangen og begynner å se dårlig, ifølge New York Times.

Likevel; musikken til Paul Simon er langt mindre krevende enn den gymnasten Mick Jagger og hans mystiske følgesvenn Keith Richards tryller frem på scenen. At Richards i det hele tatt klarer å stå oppreist med sine karakteristiske gitarriff har det vært skrevet spaltekilometre om. The Glimmer Twins er et par år yngre enn Simon, men har foreløpig ikke signalisert at de går for en pensjonisttilværelse.

Popklikk mener at det i hvert fall er på tide å forberede seg på en litt tøffere framtid som artister. Omlag 1/3 av alle over 65 år har minst én fallepisode pr år, og av dem som faller, er halvparten utsatt for gjentatte fall. I ca fem prosent av tilfellene ender det i brudd, vanligvis i håndleddet, hoften eller i ryggen.

Foo Fighters Dave Grohl, som er atskillig yngre enn sine kolleger i Stones, kan jo fortelle hvordan det føltes da han noe klønete snublet utover scenekanten på Nya Ullevi:
https://www.youtube.com/watch?v=Vdi9Qjs8q68&feature=youtu.be

Slipsknots Corey Taylor, Aeorosmiths Steven Tyler, Marilyn Manson – alle har de opplevd å ramle av scenen. Men vi innbiller oss at det kan få langt alvorligere konsekvenser når man nærmer seg 80 og blir mer skjør i skroget. Fall (inkludert hoftebrudd) er faktisk den ledende årsaken til dødsfall foranlediget av skader og ulykker blant eldre.

Derfor har vi i Popklikk lett og lett og lett – og til slutt funnet hjelpemiddelet som gjør at musikkveteraner skal kunne gjøre diverse krumspring uten å tenke på følgene også etter at de har passert 90 somre.

Et israelsk startup-firma har nemlig den endelige løsningen: Du fester et belte med sensorer rundt livet. Hvis du skulle falle, utløser beltet en airbag, noe som vil dempe støtet med 90 prosent.

Den eneste utfordringen er navnet på firmaet og produktet. Keith Richards uttalte så sent som i 2015 at han mener rap beviser at det er mange tonedøve mennesker der ute.

Navnet på det israelske firmaet som har funnet opp airbagen de eldre kan feste rundt hoften?

Hip Hope

Herman Berg
Herman Berg

Tidligere nyhetsredaktør i digi.no og redaktør av ABC Nyheter. I skrivende øyeblikk daglig leder i et selskap som gir ut papirmagasiner. Elsker musikk.

Artikler: 233