Skap varme i kulda

Ja, det er kaldt, men kom dere ned til Youngstorget. Ti år etter drapet på Benjamin Hermansen markeres antirasismen nok en gang i sentrum av Oslo.

Hele familien var med forrige gang, til tross for at det var grisekaldt. Vi var 5 av de 40.000 som viste vår avsky.  Med tvillinger i barnevogn og en storesøster på slep fikk foreldrene klar beskjed om hvor kjølig det egentlig var, til tross for fakler og tusenvis av mennesker som sto tett i tett.

Aftenposten-kommentator Harald Stanghelle spådde i 2001 at vi kom til å stå på Youngstorget igjen i 2011 hvis vi ikke tok med vårt antirasistiske engasjement inn i hverdagen. Han fikk rett. Eller det som egentlig har skjedd, og som er langt bedre, er at de som sto Benjamin nær («Benjamins Minnefond») ikke tillater oss å bli likegyldige.

Fakkeltoget «Glem ikke» skal gå samme rute som for ti år siden, fra Youngstorget til Universitetsplassen med start klokken 17.30. Tenn en fakkel du også.

Da kan du minnes en annen som også har falt fra på veien. På omslaget av albumet «Invincible» (2001) skriver Michael Jackson følgende:

«This album is dedicated to Benjamin ‘Benny’ Hermansen. May we continue to remember not to judge man by the color of his skin, but the content of his Character. Benjamin … we love you … may you rest in peace.»

Her er sangen «Black or White» fra albumet «Dangerous» (1991)
http://www.youtube.com/watch?v=bBAiZcNWecw

Herman Berg
Herman Berg

Tidligere nyhetsredaktør i digi.no og redaktør av ABC Nyheter. I skrivende øyeblikk daglig leder i et selskap som gir ut papirmagasiner. Elsker musikk.

Artikler: 233