Spol fram til soloen

I svake øyeblikk er Popklikk helt oppslukt av knallsterke gitarsoloer. For et par år siden hadde vi superfokus på å få sett David Gilmour spille «Comfortably Numb» sammen med Roger Waters under The Wall-konserten i Berlin. Gitarsoloen til Gilmour bidrar til å heve Pink Floyd-klassikeren til en enda høyere sfære, men vi fikk dessverre ikke sett de to Floyd-heltene sammen denne gangen.

 

Det er kun en håndfull gitarsoloer som kan måle seg med Numb. En er de mest opplagte er Eagles’ «Hotel California», der gitaristene Don Felder og Joe Walsh leker seg i et eminent samspill.

Men nå er det utskjelte Dire Straits vi har lyst til å trekke frem. «Sultans of Swing» er jo en glimrende rockelåt som svinger som bare f… Og Mark Knopfler er rett og slett bare en gudbenådet gitarist .

Det beviser livealbumet «Alchemy», hvor en 10-minutters versjon av singelen drar seg ut i en av de mest forrykende soloen jeg noen gang har hørt. Men dere må spole frem til rundt syv minutter.

Nyt innspurten av denne klassikeren, gjerne multippel ganger.

 

 

 

Herman Berg
Herman Berg

Tidligere nyhetsredaktør i digi.no og redaktør av ABC Nyheter. I skrivende øyeblikk daglig leder i et selskap som gir ut papirmagasiner. Elsker musikk.

Artikler: 233