This is pop!

TT
TT

Plateanmeldelse (Retro): Teddy Thompson – «A Piece Of What You Need»

Fot ti år siden ga Teddy Thompson, sønn av musikklegendene Richard og Linda Thompson, ut det fantastiske «A Piece Of What You Need», et album som egentlig burde fått navnet «This Is Pop!».

Med store bokstaver og utropstegn.

En album Chris Isaak kunne ha fester til rillene når han er i toppslag. Isaak, som debuterte med glimrende «Silvertone» (1985), men som er mest kjent for monsterhiten «Wicked Game» fra filmen «Wild At Heart».

Men ikke nok med det: Låter som «In My Arms», «Where To Go From Here» og «Don’t Know What I Was Thinking», er ikke bare som snytt ut av nesa på Isaak; i kulissene hører vi også fottrinnene til en av Isaaks store helter, Roy Orbison.

Det er heller ingen tvil om at Teddy på «A Piece Of What You Need» rett som det er kan minne om et par andre artister med arvelig belastede musikkgener og da kanskje spesielt Jacob Dylan og Rufus Wainwright. På «Turning The Gun On Myself» høres han faktisk ut som Rufus’ eneggede tvilling, og flere av låtene har mange likhetstrekk med Jacob Dylans band, The Wallflowers.

 «A Piece Of What You Need» en gledesspreder av dimensjoner. Eller kanskje ikke? For tekstene er ikke nødvendigvis solskinnshistorier. Men kanskje er det nettopp kontrasten mellom gode melodier og alvorstunge tekster som biter så godt fra seg? Spør du meg er svaret «ja». Når det er sagt; det er Teddys meloditeft som utgjør den lille store forskjellen. Han gjør det enkle, enklere enn enkelt. Noe som aldri slår feil i mine ører.

«A Piece Of What You Need» skinner i takt med høstsola. Glem for guds skyld ikke å legge den i kofferten før du drar på høstferie.

 

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1656