Ti fra tre – to tomler i været

Det siste året har det vært populært for band og artister å gi ut opptil flere album eller EP’er i året, gjerne i triologi-form eller enda mer ambisiøse former. Et eksempel er Robyns særdeles vellykkede ”Body Talk”-utgivelser fra i fjor, som selv om det ikke var en renspikket triologi viste at dama har kreativitet og arbeidslyst i overflod.

Bergensbandet Ungdomskulen har sin egen vri på denne trenden, og prosjektet ”Gimme Ten” høres svært spennende ut. Trioen har spilt inn ti sanger som til tross for sin knappe lengde på cirka ett minutt inneholder både vers, refreng og alt annet en sang skal bestå av. Fra 2. mai vil sangene bli spredt via nedlastbare Soundcloud-filer ut til sosiale medier. Tilslutt samles alle 10 sangene på en vinylsingel som slippes 6. juni. Flott for oss traustinger som fortsatt har vinyl som vårt foretrukne musikkmedium.

Som om dette ikke var nok har gruppa laget 10 musikkvideoer til sangene, regissert av Berlin-baserte Carlos Vasquez. Videoene skal kunne sees alene, men også danne en historie som helhet.

Vi gleder oss stort til å følge dette nyskapende og spennende prosjektet fra nyskapende og spennende Ungdomskulen, og oppfordrer andre med sans for god støyrock til å gjøre det samme.

Hold deg oppdatert her:
www.ungdomskulen.com
www.carlosvasquez.com

Henning Skjørsæter
Henning Skjørsæter
Artikler: 9