To svært iørefallende og sjarmerende plater

5566F922-7E0F-4ADD-B3DB-23FAC40DEE54Popklikk-redaksjonen, som for øyeblikket er en smule overarbeidet, har skrevet kortanmeldelser av to plater som har fått alt for lite oppmerksomhet.

The Hepburns (feat. Estella Rose): «Arcihtecture Of The Ages» (album, 2021)

The Hepburns, et band fra Wales med 13 album i sekken, har av svært mystiske årsaker gått Popklikk hus forbi. På sitt nye album, «Arcihtecture Of The Ages», presenter de musikk som har fått opptil flere i Popklikk-redaksjonen til å nikke både lenge og anerkjennende.

Om man ikke visste bedre, skulle man nesten tro at plata var et bestillingsverk til Popklikks berømte sommerfest.

Vi snakker frydefull og elegant barokk-pop i samme gata som The Style Council, The Pearlfishers, The Divine Comedy, Prefab Sprout og Saint Etienne. Denne gangen har de – med stort hell – alliert seg med Estella Rose og brødreparet Jørn og Ole Johannes Åleskjær fra The Loch Ness Mouse. Brødreparets bidrag, «Lockdown To Liverpool», er enestående bra.

Men, det er mange gullkorn på plata, som for eksempel «The Other Side Of Gray», «… Five Miles Of Line» og «Northern Europeans». Anbefales på det varmeste!

Duschpalatset: «Baby» (album, 2021)

På sitt andre album, «Baby», overbeviser Duschpalatset stort med skranglete, vindskeiv, sjarmerende og svært iørefallende låter. Bandet, som kommer fra Umeå, minner sterkt om andre svenske artister som Säkert, Wannadies og tidlig Hästpojken.

Selvom det knapt finnes dødpunkter på plata, er det vanskelig ikke å trekke fram sjarmbomber som «Ford Festiva», «Jag  är min egen värsta favoritt», «Solbränd i Barcelona», «Konstigt», «Pang å bom» og «Nyår».

Tekstene – som skuer både framover og bakover i tid – er ualminnelig gode; både morsomme, underfundige og reflekterte. Låtene drives framover av en nydelig miks av synther, rufsete gitarer og opptil flere vokalbidrag.

Spør du oss har Duschpalatset, som består av tre tjejer og en grabb, laget et av årets mest underholdende, skranglete og iørefallende indiepoprock-album.

Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1640