Trio fra Nashville i toppform

792A7320-D034-4527-A3D2-244C2461782DPlateanmeldelse: Los Colognes – «The New World» (album, 2022)

Los Colognes fra Nashville er et navn flere burde kjenne til. Bandet lager nydelig klassisk rock med røttene i 70-og 80-tallet, og låter som en blanding av Dire Straits, Fleetwood Mac og The War On Drugs. Trioen har holdt på siden 2012 og platedebuterte med albumet «Working Together» i 2014. Sjekk også ut «The Wave» som ble sluppet i 2017. Nå er de tilbake med sitt fjerde album, «The New World».

Plata åpner med singelen «Ballad of a Straw Man», som slentrer avgårde frem til et uimotståelig refreng. Her høres både J.J. Cale, Dire Straits med flere, men Los Colognes «låner» på en elegant måte. Dette var også låten som fanget undertegnedes interesse for bandet.

Fortsettelsen er en herlig miks av melodiøse låter hvor lytteren vil tenke på band som The War On Drugs («Battle Royale») og Pink Floyd («The New World»). På introen til «Feedback Loop» er vi farlig nær Tom Petty and The Heartbreakers’ klassiker «Don’t Come Around Here No More». Plata avsluttes med den nydelige balladen «Over and Out» som tikker inn på 9:06.

«The New World» et er album som bør treffer store deler av det norske rockefolket godt. Dette er musikk som er skapt for bilturer i sommersol. Husk å spill høyt, folkens!

Foto: loscolognes.net

Dag Magne Tomterstad
Dag Magne Tomterstad
Artikler: 4